Thursday, April 1, 2010

April's Fool


sekejap sahaja telah masuk bulan April. maknanya dah hampir seratus hari kita dalam tahun 2010. apa yang saya dah selesaikan setakat ni eh? yang pasti, it has been quite some times since saya bercuti. the last one adalah last year, cuti hujung tahun selepas Krimas di Penang bersama yang tersayang. eh tak! saya g Langkawi dengan MakNgah's Clan awal Januari lepas. 

nothing big actually. cuma masuk sahaja bulan April, dua perkara paling utama dalam kepala yakni road tax mati pada 16 April dan peeteekay on the 26th! hujung minggu ni ada Road Trip Geng! wah! super fun. lama dah tak berjalan2. untuk bulan April sahaja ada dua event di ofis. next 2 weeks akan ada Hari Keluarga, then the next weekend plak ada Treasure Hunt. little that i realized, weekend Treasure Hunt itu adalah diikuti dengan peeteekay. aku memang carik nahas!!!! tapi takpelah. malas nak layan sangat. mintak2 lulus lah!

masuk bulan Mei nanti agak packed. wedding, wedding dan wedding lagi. for time being CheChe's Wedding will be on the 15th & 25th of May dan Qilah's on the 25th. sebabkan aku dah commit untuk jadi emcee masa wedding Cik Qilah, aku terpaksa gugurkan trip to Perak for CheChe's side. ampun seribu ampun Che! diikuti pulak bulan enam nanti. Wedding seorang lagi SG Girls iaitu Cik Has. dan kemudian wedding anak assyoubee BKP yang mana aku jadi emcee lagik! pastu masuk bulan Jun, akan ada family day JayPeeAm, kejohanan rowing lah. wah wah. super bz!

erm. ain't my life kinda boring? not really. walaupun Didi kata life aku ni (thru my blog) adalah penuh ngan cukur jambul lah, kenduri itu lah ini lah, tapi dah memang macam tu. apalah yang aku boleh buat lagi. hahaha. tiada laki, tiada bf di sisi (wekkkkkkkkkkkkk!). i really enjoyed being part of every single people in my life. celebrating others. weddings, births dan memacam lagi. Zurai is officially pregnant (we'll missed her for SG Girls trip to Jakarta), Has insyaAllah will be pregnant by the end of 2010 (selamba predict!hahaha), Kak Zura selamat dapat baby last week, maybe one of the SG Girls akan tie the knot (Maria ke, Aini ke or Aze?). wow. beautiful kan! i hope my biggest plan this year pun akan menjadi. if let say jadi, sangat lah tiada life hokey. weekend akan full dengan pentelaahan buku, travel dan sebagainya. takut jugak. semoga ada rezeki lebih, saya nak pasang braces. hahaha. memacam lah @hkon ni. :P

ok. itu je. bebelan sepagi di April Fool's Day di hari pertama April 2010!

have a nice day peeps.
XoXo



3 comments:

thesweetlittlecat said...

pasang braces beb?
kamu sudah cantik..

zurai said...

sdey tpaksa cancel trip ke jakarta..sob sob..dh la semangat smpi amik luggage lbey2..hehe.ko nk sambung blaja yer? chayok chayok.. :)
has nye kenduri ni kita nk pakai baju kaler apa ni?

cheche said...

april fool utk utk sambut kejayaan org kapir kalahkan umat islam setelah diorg tipu umat islam untuk berdamai..finally ramai org islam yang kena bunuh.. so ape guna kita hepi lak bila tiba april fool ni..
aku pun br je dpt tau