Tuesday, April 13, 2010

potato couch or couch potato?

ke nak buh couch tomato?
kerana tomato lebih mudah lembik dan squashy.

:p

saya sedang menggilakan dvd.
kadangkala saya merasakan dvd tu peneman dan pengubat kebosanan.
tambah pulak tiada orang2 tersayang selain family di rumah.
elakkan dari keluar shopping, g makan2 (benda2 expensive), membazir duit ke mana2 lah pun.
ada ketikanya dvd tu macam escapism tau.
dari segala benda.
cuma bila di rumah hanya ada sebuah sahaja pemain dvd iaitu di ruang tamu, yang mana menjadi tempat ayah lepak, itu merupakan bahan nak kena marah la.
ye la kan. Pakcik tu nak layan bola la, badminton la. segala2 yang ada kat sports channel.
yang kita dok sibuk ngan dvd. mana tak kena marah.
tapi takpe. dah biasa. buat keras je.
so. skang ni tengah melayan apa? jom tengok! (semua adalah hasil merembat semasa ke Penang tempoh hari)

sudah selesai

1. Chuck Season II dan Season III (Part I)

  


- masih dalam mode cinta Chuck dan Sarah.
- Chuck masih seperti saya melainkan dia lelaki seorang lelaki emo. Emosi nya menyebabkan banyak benda tak jadi dan jadi lain, tapi mesti menjadi.
- love the part Ellie and Awesome kawin
- bapak Chuck ada dalam Season II
- Chuck dapat erase intersect dalam kepala tapi upload yang lebih power
- Chuck makin hensem! suka rambut pendek masa Season III

ok. tu je. lain, korang tengok sendiri.

2. Dollhouse Season II



- terminat sejak Season I
- suka dengan Eliza Dushku
- untuk season baru, super in love dengan Paul Ballard
- (spoiler alert!!!) sedih sebab Paul mati
- banyak mati
- agak merepek ada ketikanya kerana terlalu banyak elemen sains dan teknologi yang melampau
- Echo rawk!!!!

boleh la. kalau korang pernah layan Season I, memang boleh tengok. tapi yang tak suka Sci-Fi atau dari awal tak suka, jangan tengok. contoh cam adik saya, Si Kicap. dia memang tak paham

3. Leverage Season II



- minat sebab Um dan Min kata best
- dan saya penah buat entry pasal Leverage ni dulu. tak ingat kat mana. dah ingat nanti i buh link
- untuk season ni, Sophie takde. dua episode je rasanya. dia merajuk ngan Nate and dia putus cinta.
- bila Sophie blah, ganti ngan seorang awek professional grifter/con Kara.
- Nate yang berhenti minum, minum balik
- ending dia aku benci. huhu ada ke Season 3 agak2?

sedang tengok

1. It's Complicated


- baru start tengok malam tadi. tak habis sebab makan ubat. weng dan terus tido
- sambung sikit pagi tadi
- suka sebab Meryl Streep
- tak berapa enjoy sebab percintaan orang tua
- ayat paling best setakat ini 'let's grow old together' 'we are growing old together, but apart from each other'
- akan sambung lagi petang ni

bakal tengok

1. Private Practice Season III



- tengok sebab best
- banyak conflict
- Dr. Addison makin hot

2. Grey's Anatomy Season VI





- sangat setia. dulu, kini dan sampai la siri ni stop
- tak sabar dah nak sambung
- nak tau apa citer Meredith dan Derek
- ini adalah kisah air mata saya. huhu.
- boleh emo seminggu kay, macam masa tengok Season III dulu :P
- eh, tak sabar dah ni!
- nak carik OST plak. mesti syiok. OST dia tak pernah menghampakan


ok. dah.
ngantok. lupa plak kena makan ubat.
lunch takde. aish!!!
ok bye. later

5 comments:

thesweetlittlecat said...

i like d SWAT thing in private practice! syok nye ko byk dvd.. beli mana? penang ker?

suhana azlin said...

sila nikmati sepenuh hati dan layan kegilaan dvd anda sekarang...

dah kawen beranak pinak nnt lupakan je la nk ada masa layan dvd beb, dpt update belog dgn bukak fb pun dah bersyukur =)

p/s: take care lalings, mkn ubat and jgn skip makan..ko tu suka bz pastu cm ala2 lupa makan kan?

Lady said...

aku pun suka the part yang awesome kawen tu.. memang awesome lah! and i love to know chuck dah pandai kungfu! hohoho~ tapi aku layan kat axn je la.. best kan chuck ni~

nishashburn said...

humangaihhh!! byknyer membeli belah DVD!

Ejan said...

jeles ok tgk dh ada grey's anatomy latest season... haisyhhhhh...