Wednesday, October 28, 2009

already gone


last nite saya singgah ke majlis tahlil di rumah arwah ibu Ustad Dahri. saya sampai tengah azan Isya' dan there were ready to perform the solat secara berjemaah. i sit with Pinat whilst waiting for Ajak to help me to meet up with Ustad Dahri. right after few words with him, i drove back home. alone. using the same road that the accident occurred the day before.as i walked to my car, i found out that so many people were approaching Dahri's house. sangat ramai. ye la. yang meninggal pun 3 orang kan. few of the girls ada kat tepi kereta were sobbing. rasanya kawan arwah adik dia la.

while driving, i was having a lot of thinking. i shut the radio off and so many things run in my mind. so many people i love in this world. if let say, they die. how am i gonna act? or if one of the closest people to me involve in this kind of tragedy. what will i do? how am i gonna live? ada orang yang saya sayang (out of the family circle and friends circle). kalau jadi pape? saya ada hak ke nak tau, ada hak ke nak jumpa. terbayang saat itu dan keluarga dia cam pelik2 sebab tak pernah bitau yang kami adalah super close with each other. oh gila sebak bila ingat benda2 ni.

cheche ada cakap yang malam kebumi keempat2 jenazah tu Dahri tak leh bercakap langsung. semalam dia sangat cool. tabah setabahnya. senyum dan ucap terima kasih sebab kehadiran rakan2 ke rumah. i salute him. and the father. sama jugak. tapi saya tahu, dalam hati, god knows how hard it was.

saya selalu doa. supaya umur orang2 yang saya sayang dipanjangkan. supaya hidup dalam keadaan sihat. janganlah ada bala bencana menimpa. supaya ujian yang diturunkan adalah ujian yang boleh ditempuhi oleh orang2 yang lemah seperti saya ni.

fikir banyak kan? hahahaha takpelah. itu sesi muhasabah diri. sebab fikir banyaklah saya terbangun jam 721 pagi ni. hehehe. study pun tak. penat je dapat. hahahaha.

ok korang. itu saja untuk pagi ni. pasal entry masak memasak tu later aa k. tak sempat nak edit gmbr lagi lah.

i love you people.

p/s : congrats to mama lin yang akhirnya ada belog sendiri!! wuhuhu. welkam to the club babe! this is her blog.

papai for now.


6 comments:

nishashburn said...

gudlak with the ptk kay?

Anonymous said...

love u too, babe!!
and goodluck! :)







~coffeeaddicts~

~Dd LaLa said...

losing someone who is dear to my heart is my biggest fear.

my condolonces to dahri...

swit@kon said...

nishashburn,

thanks dear. so takooot!

swit@kon said...

~coffeeaddicts~

dah rindu la. wait till i get back to penang yeh. ceh ayat kalah aku ngan boyfren aku! :P

take care of yourself and your 'bun' aite

swit@kon said...

~Dd Lala,

;'(