Friday, October 23, 2009

bag-a-holic?


semalam saya lunyai kerana gastric! huhu. makan meeting. baru perutusan Dato' 1.0 saya dah berlari keluar untuk mun2 di toilet. huhu sampai petang. dan malam tadi collapse jam 8.20 malam! tapi arini saya dah ok. cuma agak weng sikit. tapi kan saya teringin nak makan asam pedas la! asam pedas tetel. nanti aa citer asam pedas. jom citer bag!

as all you peeps know (siapa yang tau lah, yang taktau takpe) i LOVE shoes. from flip flops to loafers to kitten heels to boots and mostly stilettos. but lately i did not spend a dime on shoes. not even a pair! the last pair of my shoes are those killer Charles And Keith heels with ribbon bow. and it was from Mak Ngah. beli? erm. oh ada. before raya saya beli kasut paling cute di dunia buat masa ini iaitu Melissa Plastic Dreams Anglomania Shoes. i am so in love with it!



eh saya bukan nak cerita kasut. nak cerita bag. lately (iaitu sebulan dua kebelakangan ini) i cam dah gila bag okeh. first purchase was my 9West Hobo (super huge, i heart it to death. hik hik) while i was just 'looking' around and trying to kill the time at Pavilion last Ramadhan (Merdeka event). the second purchase was the ala Birkin Bag (a replica tho, tapi takde tulis jenama ye!!! bentuk sahaja sama, tapi takde nama. di ulang tiada nama :P). I chose the caramel version sebab jarang nak jumpa bag besar kaler caramel! and the latest purchase was Channel 2.55. Not!!!!!! another ala Channel 2.55. cute quilted bag that you can wear it like a sling bag or just kepit under you ketiak.






my new collection - hahaha. dan ada dua, tiga beg yang i sedang gilakan.
(maaf kepada penggemar handbag. saya beli yang replica tanpa menggunakan nama asal sebab kewangan saya mampu sekadar ini sahaja)

ok. habis citer bag! nanti sambung lagi!
papai korang :)

xoxo


6 comments:

cacah said...

saya pun suka yang takde brand...
ari tu i pakai bag beli kat pasar malam je tapi ada orang tanya, beli kat charles and keith ke?
wow wii....

:)

swit@kon said...

cacah,

betul! betul! betul!
ahkon jenis pakai sampai lunyai. contoh macam Pierre Balmain yang dapat masa birthday last year. pakai sampai nak putus dah tali beg tu. hehe. sayang beli mahal2 tapi rosak so belilah yang harga ala kadar! :)

thesweetlittlecat said...

i love bagggsssssssss
so in love v coach ali hobo tp tarak duit lg mau beli.. pas kawen lh nmpknyer.. :)

swit@kon said...

thesweetlittlecat,

suka gak. aku suka poppy tu. tapi duit masih diperlukan untuk benda lain. hahaha

hade said...

cik ahkon,

x berat ke bawak bag besar camtu?
pelik la kaum hawa ni..:)

Mama Mya said...

OMG..gila ah gulai patin tempoyak n asam pedas...terasa2 kt ank tekak i ni..huhu...and the birkin replica, sama cam yg aku dok usha..hehe..i likee!! dan aku pun x akan menyokong kalau ko beli birkin ori babe, regardless using ur money or not haha..mahal sgt dowh..boleh pegi umrah pakej mahal tau (hoho kenape bg cth umrah dicni?)