Thursday, October 1, 2009

do you feels it?


the earthquake happened in Padang yesterday?
my dad said he did. he was having his mamak session and they experience the tremor. dan menjadi sedikit pening. he told me it happened around 6 pm.

patut aa saya tak rasa pape. saya elok dok main badminton kat Presint 8 tuh! dok sebok pukui, loncat dan smash opponent saya. hahaha. tapi takpelah. apa yang dibimbangkan, Fakulti Kejuruteraan Awam, UTM (oh, my uni...UTM Sanjungan Bangsa) dalam paper semalam dah mengkhabarkan yang lebih 60% daripada bangunan-bangunan awam (rasanya bangunan pejabat kerajaan di Putrajaya kot. huhu) dibina tanpa ada ciri2 keselamatan untuk gempa bumi.

Macam2 kan. walaupun kita kat Malaysia ni berada di luar Pasific Ring of Fire (Lingkaran Api Pasifik) yang sort of mengecualikan kita dari bencana2 seperti gempa bumi, gunung berapi dan tsunami, tapi bila bumi itu menjadi marah akibat kealpaan manusia sendiri, tengoklah. kita pun kena tsunami dan kita pun dah boleh rasa gempa bumi di Sumatera.

sempat layan MHI pagi ni. correspondentnya ialah Mazidul Akmal Sidik dan Ahmad Fedtri Yahya. ada banyak dalam perbincangan diorang berkenaan dengan gempa bumi semalam. antaranya ialah dunia ini di zaman akhir zaman yang mana semakin banyak penyakit berleluasa dan makin banyak kerosakan yang berlaku di dunia. takut kan? erm. sama2 la kita doa. supaya Malaysia dijauhkan dari bala2 semacam ini. di Fly.fm pun ada dicussion pasal benda ni. diorang mintak pendengar hantar sms or call untuk cerita pasal tremor yang dihadapi oleh semua orang dan yang paling best ialah satu sms yang diorang dapat. Sms tu berbunyi seperti di bawah:

"I am sorry guys. It was my friend. He went for a jogging for the first time yesterday"

you got the funny part tak? kalau tak dapat. lu fikirlah sendiri. hahahaha

ok people. later saya bebel lagi. oh tak. mungkin post gambar yang chumel! tunggu eh! papai.


p/s: i may be cranky resulting from the PMS but definitely whatever i said and told ya, i MEANT it! cuma maybe in a way resulting you to feel a little bit pushed. sowey. ;) xoxo



1 comment:

hade said...

ahkon,

doakan jauh2 jadi kat malaysia tercinta..especially area putrajaya..sebab situ adanya cik ahkon yg suka membebel itu..he3,

moga2 semuanya selamat kat padang tu..i ada kawan duk sana..kesian diorg...

dunia akhir zaman, banyak kerosakan di muka bumi..tapi, berapa ramai yg sedar tentang itu..masih leka di buai dunia..sama2 la pikir, ye cik ahkon..

jom lawan badminton..anytime anywhere..depan masjid putrajaya pun x pe..