Thursday, December 23, 2010

Sentul West - KLPac

korang perasan tak yang negara kita, Malaysia yang beriklim khatulistiwa ni ada banyak tempat-tempat menarik? bukan setakat pulau-pulau, makanan yang best-best, hutan tropika yang cantik.

tapi taman-taman.

kalau di New York kita ada Central Park, di London kita ada Hyde Park, kat KL?
mesti korang jawab Titiwangsa kan?? Hehe. Ye, betul. Itulah taman nostalgia buat saya. Kenapa? Bukan tempat dating ye. tapi saya sekolah di situ. Sekolah Jalan Kuantan 2. selain dari Titiwangsa, kita juga ada Lake Park (Taman Tasik Perdana), Taman KLCC dan lelain. baru-baru ni, saya berkesempatan ke satu lagi taman yang dibangunkan oleh YTL Holdings iaitu Sentul West. Yang memang letaknya di tengah-tengah bandar KL, di Sentul to be exact. Kawasan di mana terletaknya KLPac atau KL Performing Art Centre.

Tempat itu sangat cantik!! boo hoo. orang lain dah lama tahu kot. It was my first time there. :P And being a sucker for historical building, arts and tranquility, i fell in love with the park instantly! justeru, saya mahu kahwin dalam suasana ini. atau maybe amik gambar kahwin la kot. :P tak kira!!





one thing that i regret is that i didn't bring my D5000 that day. all pictures were taken by my BB. :) ada juga snap guna touchytouchy, tapi my touchy masih dengan tuan yang satu lagi. so takleh nak upload. saya berjanji saya akan pergi lagi ke sini. maybe untuk picnic atau makan di cafe KLPac je.

tenang kan?
oh tak sabar nak Y.E.H.
Woot!

2 comments:

suhana azlin said...

tantek tantek...

aku juga sucker dgn historical buildings...my mr.K pulak totally the opposite, x faham dan x minat langsung dgn history...let alone the buildings hehe...dia kata sume bangunan sama je..haih. =P

Mursapap said...

Best gila this place. The office pon mcm kewl gila kan!!