Thursday, September 17, 2009

batasku asaku


hello korang. mesti semua orang pun dah tak online kan! kat opis ni. baru ari khamis. dah senyap sunyi. esok lagi la. seksyen aku, aku sorang je. yang lain semua dah cuti. tapi kan. raya tahun ni saya happy lah. sebab saya ada awak. hahahaha taktau la. rasa nak raya tu memang la tak berapa nak ada. tapi memang rasa best. sempat buat kuih raya, belikan mak langsir dan banyak lagi lah. tapi baju raya saya yang kaler oren tu tak siap lagi lah!!!! mintak2 hari ni dah settle. oh. tengok tak tajuk tu. best tak? tu one of the song dalam album baru Dato' Siti Nurhaliza. tell you what! i am in love with all songs in Tahajjud Cinta - the latest album from her! (sebenarnya memang haku minat tapi segan nak mengaku)

album baru je beli. masih panas! and did i mentioned earlier that i love each and every song in the album. be it Asma Ul-Husna, Selawat Nabi, Pintu Rindu dan banyak lagi! and one that i love most is Batasku Asaku. the lirik. omg. saya bagi lagu ni kat awak. cuba baca dan hayati lirik lagu tu.

Bila kutercipta dari tulang rusukmu
Mengapa kumampu sempurnakan hidupmu
Bila ku ada karena kau ada
Mengapa kau tak bisa sendiri saja

Dalam teguh tak larut belaian
Ranum sahaja bukan hiasan
Untaian cinta gapai genggaman
Yakinkan mimpi dalam iman

Batasku sadari raut kodratku
Asaku menari terbalut sorbanmu
Lembutnya jiwa sambut nestapa
Terngiang syahdu iman di dada

Bila cerita tak lagi ceria
Mahligai cinta merona terlena
Senada iman kusimpan derita
Kuatkan hati bersimpuh pada-Nya


best tak? erm. sedih sebenarnya. lagu ni adalah OST untuk cerita Perempuan Berkalung Sorban. Sinetron Indonesia. erm. lagu ni menusuk ke dalam hati saya. tambah2 part 'senada iman kusimpan derita, kuatkan hati bersimpuh pada-Nya'.

anyways. pada kengkawan yang masih ada di KL or yang belum balik ke kampung atau tak balik kampung, saya akan online dengan semangatnya esok. saya ke Melaka esok malam selepas berbuka. so akan ada lagi final entry persiapan sebelum raya akan dipublishkan esok. pada yang masih online, stay tune. hehehehe

kepada yang dah nak pulang beraya dan minggu depan baru boleh online ke ape, saya di sini nak menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf kalau ada tersilap kata, tertaip benda2 yang mengguris hati dan perasaan sesiapa dan terkasar bahasa dan sebagainya. Saya mohon ampun dan maaf, lahir dan batin. Selamat Menyambut Aidilfitri 1430H. Semoga korang semua bergembira bersama yang tersayang!!! we'll keep in touch ya. thanks for membaca blog ini. cewah!

Selamat Hari Raya.............

xoxo
ahkon


4 comments:

mediahorizon said...

kak raya yg chumel tu dah dapat ke blom? diam jer neh

Joyah Sempoi said...

selamat hari raya yantie..dari akak sekeluarga..:)

Anonymous said...

Selamat Hari Raya, babe!
Aku pun mintak maaf byk2 kalau ada terkasar ke, tersinggung ke kann...

jemput datang penang! ;) heheee





~coffeeaddicts~

Shopaholic Mama said...

Hi Swit@kon,

Selamat Hari ray to you & family!
Have a blessed one ya!