Friday, September 18, 2009

Raya?


hai korang. seperti yang dijangkakan. hari ni memang tak banyak kereta di jalan raya, tak ramai orang di office dan juga suasana di office sangat la slow. hehehe. so amik peluang untuk update blog!

malam tadi ahkon buat biskut Cornflakes Madu dan kemas beg sikit2. Baju yang dijangkakan siap semalam, dah pun siap. tapi hasilnya mendukacitakan. saya memang cerewet gila bab benda2 yang dipakai neh. haih. ok. tinggal lagi beberapa hari nak ke 1 Syawal 1430H, jom kita semak checklist preparation raya before ahkon balik ke Melaka malam ni. jom!

  • kuih raya : done! (nak buat satu lagi, nantilah)
  • kemas beg : nope - nak buat lunch hour ni
  • tukaran wang untuk sedekah : done! with Upin Ipin's Envelopes
  • baju raya : done! (dengan result kecewa) dan kena hantar pressing by today!
  • rantai meletup : done! mak dah present semalam
  • earrings : done!
  • cincin F21 : nope - takde stock kat F21 Queensbay
  • kasut raya : nope - try to find a pair masa kat Melaka nanti
  • tudung : done!
  • langsir : nope and done! - kat hall dah tukar, kat bilik belum di iron. later lah.
  • cadar : quilt cover done! fitted sheet nope.
  • servis kereta : nope. will go back to Melaka by dad's car.
  • kad raya : done! sending out 5 pieces sahaja this year!
  • hair : done! cut it two weeks ago. need to shampoo and blow today!
  • facial : done! two weeks ago. will put on mask today or tomorrow
  • manicure, pedicure : plan to have it done during lunch but tak settle bag lagi. tapi macam tak jadi sebab nanti balik melaka nak masak semua. rugi je!
  • kamera : done! sukanya!!!!! tahun ni nak amik banyak2 gambar!!!
apa lagi eh? dah la tu kot. sikit je my prep. mak yang banyaknya pun. so maybe this is the last entry for today and i think malam ni nak put up a sticky entry untuk raya!


picture captured by yours truly. location : office.

with that, i end my entry dengan ucapan dan ingatan tulus ikhlas dari Yantie Zulkifli aka Ahkon aka Switakon. Selamat Hari Raya Aidilfitri 1430H. Maaf Zahir dan Batin buat semua yang menyinggah di blog ini. Drive carefully. makan berpada2 jangan sampai naik darah tinggi. i'll see you guys very soon. later!!!!

xoxo



No comments: