Wednesday, December 23, 2009

Birthday Budak Enam Tahun

last week, hari Jumaat. hari yang sama dengan Puan Zuraida nikah, malamnya saya ada satu lagi event iaitu Sambutan Hari Lahir (Belated) Isyraf Hakeem yang ke-6. Birthday dia 4 Disember sebenarnya. so lewat celebrate and nak jugak hadiah (atie dah bitau kalau nak pwesent, kena buat birthday, ada kek! hahaha).

saya dah siap2 beli present dia awal kat Parkson. Thanks Chod teman i beli dan tambah sepuluh dua puluh ringgit. hahaha.

few days before tu, akeem ada datang umah and bisik 'Acik Atie, adik nak present kereta yang boleh bawak tu.' saya jawab kat dia, 'mana bleh. mahal. acik atie tak chop duit. haha'. dia jawab lagi 'oh, kalau camtu adik nak hot wheel lah eh!' atie dia jawab balik OK.


dan kitorang decide untuk celebrate di Restoran Saba - best Arab Food n murah! saya nak jamu mak noriah makan kat situ. kami gerak lepas maghrib, lepas akeem nangis mintak hadiah dia. haha.

order makanan dan buat majlis potong2 kek kejap and bagi dia present. suka hati mak dia je tarik hadiah tu ke hulur hilir tunjuk bebudak kat restoran tu. memalukan. tapi takpe. hadiah atie jugak yang paling besar. untuk ayiem, mira dan chacha, saya dan mak belikan diorang stationaries Ben 10 dan Dora Explorer. kalau tak kang kecik hati plak ngan akeem. 

akeem, bila dapat present besar, bukan main lama lagi dia ciyom n peluk acik atie dia. hahaha. and saya pesan ngan dia, 'simpan elok2, acik atie tak beli hadiah lagi 2,3 tahun' keji, no? :P

jom aa tengok gambar majlis sempoi tu!


 cubaan menukar perkataan 'Isyraf' kepada 'Ashraf '
oleh Kicap Keji dengan tujuan menyakat


Quarter of Ghani's Clan 
(mak noriah-abah-mira-chacah-kak ngah-kerol-ayah-mak)



mira bosan, chacha gedik


master of gedik


"iklan kejap"
hummus yang yummy


birthday peace ya'll


detik-detik tiupan lilin
-seronok tengok aksi yang kiri kanan, haha-

so itulah cerita birthday yang di host oleh saya untuk anak buah kesayangan.
minggu depan nak celebrate belated beday lain plak. yeay!



1 comment:

hade said...

Happy Birthday!!

moga membesar bagai juara mcm ahkon, yea...:P

selamat panjang umur!

..hade..