Monday, December 21, 2009

emergency break

just got a call from mak.
someone try to break in to our house.
this is the first time in our area.
kat office ni dah dua tiga kali diorang punya rumah kena break in.
kat presint 9.
celaka gila!
takde kerja lain ke hape.
nasib baik adik was around dan budak busuk tu tak tido lagi.
tido mati plak tu!
now i am so scared.
diorang dah aim tu kenalah jaga2.
i dah bitau Kicap. kalau dia datang lagi, kol polis n jerit kuat2!
pastu dia kata aku menggelabah. chet!

pakcik polis. tolong lah jaga lebih sikit.
huhu. nampak je aman putrajaya ni.
tapi setan memang banyak.
siot betul!


p/s: doakan takde pape jadi k!

6 comments:

hade said...

salam

ahkon,

i doakan u selamat jauh dari semua benda2 yg x elok...berjaga2 tu penting,make sure kunci pintu sebelum tido...

ke nak i jagi guard umah u..emm okeh saje, f.o.c lagi..he3..

take care ahkon,

suhana azlin said...

babe, same cam yg jadik kat umah mak aku bulan puasa lepas (penchuri tu non muslim sebab tu dia masuk time org nak sahur, mengong)

kejadian around 4 am, dia cabut cermin tingkap dapur and jolok kunci dapur yang sangkut kat dinding..(sangat cuai dont do this at home)

then dia dapat masuk, try bukak master bedroom luckily my mum locked the door.

then dia try umpil and korek 2nd bedroom (my bro's)..nasib baik la my bro tak tido lagi tgh main game and dia dengar cam ada org korek pintu even main game pakai headphone..

my bro pun bukak la pintu bilik and mamat tu terkejut beruk then terus lari..

ada la tinggal dia punya galah yang ada cangkuk and yang ngerinye ada 2 pisau kat dapur hilang..

takut wooo...buatnye dia panik and tikam ke hape..nauzubillah...

terus mak aku pasang alarm..huhu tak padan dgn rumah cinonet macam banglo lak aku rasa..

yang bestnye adik aku boleh je tunggu mak aku bangun then tengah sahur baru bagi tau..boleh?

org lain gelabah gile dia boleh cool je tapi yang paling dia trauma adalah bau badan si penchuri yang maha busuk cam sebulan tak mandi (aku quote ayat dia)

haha pjg gile ni komen ke entry nih..hehe.. =P

kesimpulannya, tak sia2 ada si burng hantu kat umah yang kaki tido siang dan berhati2 lah walaupun di rumah sendiri..

ami wafa said...

tp kan lin kekadang burung antu ni boleh diam je masa kejadian. tunggu org sume bgn tido baru nak citer mlm td ada org masuk umah.

watak dlm citer di atas itu adalah adik aku masa umah atuk kitorng masuk pencuri raya few years ago.

dia nmpk je pencuri tu pecah masuk ikut lubang angin ats tingkap langkah2 org tgh tido (balik kg musim raya jadi tido bergelimpangan kat dpn tv), amek duit(musim raya jadi bnyk duit kan) n kuar balik. mungkin sbb terkejut or takut sgt jadi mcm xleh bersuara langsung. esok pagi baru dia bisik kat mak aku "mak, mlm td ada pencuri masuk".

hahaha....glamer jap adik aku kene jadi saksi kejadian.

yanti: aku rasa org tu mesti dah perati lama sbb dia tau pulak umah ko x kunci. tingkat 17 pulak tu. dis week aku sorang kat umah. um outstation, org umah dpn cuti balik kg, org umah ujung dah pindah. minta dijauhkan segala yg buruk2 ni....

swit@kon said...

hade,

thanks

swit@kon said...

suhana azlin,

aku ada plan gak nak suh ayah aku buh alarm. biar kejung skit diorang kalau try lagi. tapi maybe plan awal ialah nak bitau Datuk TeeKayEsYou supaya pasang CCTV kat apartment aku tu. sebab apartment lama (dan buruk) cam aku takde cctv. apartment didi ada. at least kau leh tengok atau pantau keluar masuk kalau jadi pape.

swit@kon said...

ami wafa,

aku rasa kalau orang yang experience tu macam lain aa perasaan dia. cam nampak hantu kan. sebelum ko nampak, macam2 bleh cakap. once depan mata, kau terkedu.

adik aku pun agak cemas la sebenarnya. tapi Kicap kan hero. dia macho. aku suh jerit pun dia tanak. haahah