Wednesday, December 2, 2009

mencuba kelainan yang menceriakan

howdy!

saya sedang lunch dan takde perasaan nak makan pun.
so saya sedang mengodek2 browser kesayangan saya.
untuk pengetahuan korang, sebelum ni saya adalah pengguna setia Avant Browser. alasannya ia mudah digunakan, very sleek, professional dan tak banyak spyware.

semenjak adanya Google Chrome, yang pada mulanya tak nampak menarik langsung, hanya ada tiga warna rasminya iaitu merah, hijau dan kuning. tapi sejak saya menggunakan browser ini, saya dapati iainya sangat senang dan best untuk digunakan.


*click for larger image*
ini adalah contoh muka Google Chrome saya dengan beberapa laman kesukaan.
(omg.yahoo, my igoogle, berita harian online, my blog, x17online, TiC, Shopping Roll & YouTube)

selepas itu timbul pula kesukaan dengan kemudahan iGoogle. owh. ini memang best. you guys boleh customkan whatever you like kat page iGoogle tu. as for my self, saya ada beberapa gadget penting yang dah saya pilih untuk page iGoogle saya. antaranya ialah ToDo List, ikan peliharaan, turtle peliharaan (kedua-dua binatang ini korang jaga dan bagi makan), birthday reminder, my gmail inbox dan banyak lagi.


*click for larger image*
yang ni adalah contoh iGoogle saya. corak itu saya suka. agak klasik.


*click for larger image*
this is few of the choices yang kita boleh pilih untuk tukar layout iGoogle.

untuk binatang peliharaan tu kan, sebenarnya ada banyak sangat choice korang boleh pilih. sila explore ye. mula2 ikan saya tu semua kaler sama je. pastu saya tukar jadi warna warni. cuma masalahnya ialah bagi makan banyak2 pun dia tak gemok. hahaha.

so korang, apa tunggu lagi. jom lah kita tukar layout dan browser kita. bukan apa. time2 tension tu, tengok iGoogle syiok je kaler2. pastu bleh main ikan jap. main turtle jap. haha.

ok. itu je. have a nice day. hari ni sejok. saya nak layan benda lain jap sebelum waktu habis.
babai.

p/s: google tak bayar ape2 k. ini bukan advertisment. saja suka nak share. sebab best!

1 comment:

suhana azlin said...

haha..aku pun guna google chrome.. =)