Saturday, December 26, 2009

suasana sunyi sepi dan aman

halo korang. semua orang bercuti kan. so senyap je. nak bloghop pun takde apdet. kat rumah tinggal saya, mak n ayah je. Kicap malam tadi bertolak ke Padang Besar. nak g Bukit Kayu Hitam. tujuan : beli jersi bola cap Siam. nak kirim bear besar. tapi takut dia tak reti beli . hahahaha. so tak kirim la pape.

korang semua buat ape cuti Krimas semalam? me? layan movie sampai lebam. Kicap sekarang tengah rajin download movie lama yang best2. semalam saya layan cerita2 ni:





1. The Trilogy of The Mighty Ducks

saya ingat lagi cerita ni keluar tahun 1990s. with two years apart for each movie. cerita pasal team underdog District 5 yang masuk Pee Wee Champs. sayur dan kemudian jadi power hasil coaching coach agak hot, Cocah Bombay. ada dua pemain perempuan. best2. masa tu, kira Joshua Jackson paling hot la. hehehe. tapi sebenarnya cerita2 macam ni bagus untuk menaikkan semangat TEAMWORK. seriously. masa dok layan tu terfikir, bermutu cerita2 ni kalau kita betul2 fikir out of the box (bak kata CheChe). recommended untuk yang ala2 sebaya saya. tengok lah. teringat zaman2 sekolah. gonjeng je...haha. dari segi kualiti memang lah sangat 90s. but i enjoyed the three movies. best2!!!!

2. Agent Cody Banks, Agent Cody Banks 2 : Destination London

ha yang ni pulak cerita zaman millenium. 2003 and 2004. layan juga. lama wooo. zaman2 kegemilangan Frankie Muniz dengan Hillary Duff. siapa tak pernah tengok Malcom in The Middle rugi aaa. yang tengok sure kenal mamat ni. cerita ni syiok layan sebab teknologi la. young Secret Agent (CIA). seronok layan adventure dia and scenery London. ada dua kot. ke tiga. tak sure. Kicap download dua je lah.


Cerita ni memang membuatkan semua budak2 masa tahun 1994 tu nak jadi kaya cam dia. ada McDonalds sendiri kat rumah, ada Chemistry Lab sendiri, heli dan macam2 lagi. budak kaya yang tak berlagak. nama anjing dia pun Dollar. korang ingat tak? hahaha. memang syiok dapat layan lagi. Cerita ni pasal Richie Rich, anak orang paling kaya di dunia merangkap budak paling kaya di dunia yang ada semua benda kecuali kawan. so dia carik kawan dan ada malaun yang nakkan harta dia. kat situ lah timbul adventure cerita ni. hehehe.

gila kah? aku layan cerita zaman kanak2. hahahaha. ok ape. cuti. tenangkan fikiran. tak perlu keluar duit pun. hanya perlu bayar duit elektrik je. haha. gather those tidbits dalam fridge and munch2 sambil tengok movie. layan.....

skang ni tengah tengok cerita orang besar plak. yang ni cerita 2009 ye. (500) Days of Summer. Jospeh Gordon Lewitt. chumel.



baru start je pun. oklah saya g tengok dulu k. pas movie nak gerak ke Port Dickson pulak. ada family day Yunos. esok balik. yeay. bleh mandi manda. papai. have a nice weekend korang!!

much love, ahkon.

Credits to Google Image & Wikipedia.
(wiki rawks!)


[ jangan lupa buat poll saya di sebelah kanan ni. total poll baru ada 3. thanks]



2 comments:

suhana azlin said...

aku pun suka richie rich...mengimbau kenangan zaman kanak2 time kagum n minat kat macauly culkin dulu2... =)

kat sini pun byk muvie best beb, kat tv la...keje aku record je la..sbb decoder dia boleh record, penuh dgn citer kartun mya n citer masak2 aku jek dalam tuh =P

didi said...

oh, cerita 500 days of summer itu sangat MEMBOSANKAN!!!

konsep ok, tapi takde isi langsung. aku dan syazwan tertido menontonnya.

huh.