Friday, October 22, 2010

i'm a firework. i'll make you go 'ooh...ooh'

semalam someone told me yang saya takkan laku sampai tua. buat rugi pencen saya je nanti sebab takde suami ke anak2 untuk merasai faedah tersebut. hanya kerana saya bebel kat dia sebab dia buat semua benda perlu tanya saya tanpa dia usaha sendiri. erm. kerja dan personal? tak perlu lah campur aduk ia kan? Adakah sebegitu teruk kalau seorang wanita itu tidak berumahtangga apabila dia telah berumur? dia dapat rezeki yang halal. cuma tidak boleh dikongsikan dengan life partner. dah takde jodoh. apa masalah kau? tengok kiri kanan dulu. kau pun ada anak perempuan. tepuk dada. tanya selera.

saya gunakan lagu Firework by Katy Perry untuk memujuk hati.


" You don't have to feel like a waste of space. You're original, cannot be replaced. If you only knew what the future holds. After a hurricane comes a rainbow. Maybe you're reason why all the doors are closed. So you can open one that leads you to the perfect road. Like a lightning bolt, your heart will blow. And when it's time, you'll know. "



official lyric video. Firework by Katy Perry courtesy of Katy Perry Music@YouTube



i <3 Katy Perry!!!

15 comments:

My Love.. said...

rilex bebe..biaq p la dia tu.yang dia nk emo masukkn personal life sbb kena marah pehal kan? nk wat keje usaha la dl before tanya bodoh je..

thesweetlittlecat said...

sape ckp ko xlaku? u r hot stuff ok! :)

cacah said...

i couldn't agree more. i love the lyrics babe. baru nak dengar ni. pasal orang tu, macam tak faham kan, jodoh tu kan di tangan Tuhan.

rennylesa said...

alala...mesti orang tu marah tahap dewa sampai terkeluar kata2 sebegitu...

takpalah yantie, sabarlah...sy dulu pun orang tanya berabis juga bila mau kawin itu ini dan bla bla..sampai ada cakap sy ni memilih sangat...

but then, bila sy cakap sy mau kawin..then ada yg terheran2...sampai ada yg tanya lagi..kenapa out of sudden? heran kan!

Jodoh di tangan Tuhan. Our calon itu maybe Tuhan sedang persiapkan dia juga..in the meantime, Tuhan juga persiapkan kamu...so when the time is right...pasti jodoh kamu tu sampai..dan maybe waktu tu...kamu sendiri terheran2 nanti..hehehe

cheer up, yantie..

(sy tidak kenal sangat kamu tp thru ur blog..sy tau lah sikit2)..

Be Blessed.

adzsha said...

renny: wise words indeed :D

betul apa renny ckp tu!

nishashburn said...

owh, sungguh kureng org yg mengeluarkan kata2 ittew! tp setuju dgn renny... tuhan mungkin sedang mempersiapkan kamu berdua so that when the time comes, you'll both be ready to shoulder the responsibility...

suhana azlin said...

err, again, apa masalah kau? ada ka patut ckp kt org cam tu...keji ok!

pedulik dgn org cmtu babe, jgn layan nnt ko merendahkan diri ke tahap pemikiran mcm dia juga, otak sempit.

cheer up okay..syg ko!

swit@kon said...

My Love..

entah, aku memang malas layan orang camni. huhu

swit@kon said...

thesweetlittlecat

biarlah dia cakap. aku bukan usik dia pun.ooo ntah2 dia suka kat aku? ahahaha

swit@kon said...

cacah,

lirik tu best kan? sangat membina. dan ye. jodoh di tangan tuhan, orang yang tak tentu hala je nak bising2 tu.

swit@kon said...

rennylesa,

thanks babe *hugs*
dia marah sebab tanak usaha sendiri. semua tunggu orang suap. bila orang cakap, nak perli2 plak.

eh. biarkanlah.

thanks again renny!

swit@kon said...

adzsha,

betul! suka ayat renny. ;)

swit@kon said...

nishashburn,

biarlah sha. dia da kawin dan ada anak. cam orang ckp kat atas ni, dia syiok kat orang kot? wakakaka

swit@kon said...

suhana azlin,

aku membebel la kejap.
nak marah? tak kose la.bukan kalau aku marah tetiba ada orang propose ajak kawin kan? ahahaha.

sayang kau gak. and mya also! :)

didi said...

sape org tu
meh aku pukul (sambil membuat aksi pegang bat kayu yg ntah aku dapat kat mana)