Wednesday, October 20, 2010

mahal

(di hadapan McDonalds, ada jualan dan promosi barang-barang kecantikan mostly untuk kecantikan wajah)

aku : miss, berapa harga sekotak mask ni?


miss : if you buy a box of 10 pcs, the price is RM49.90. but if you buy two boxes the price is RM39.90 for the second box..


aku : (tak pernah beli mask sekotak dan rasa mahal) huyooo, kenapa mahal sangat? mask saja harga RM49.90 ke? organic product ke?


miss :  ya la. mesti mahal. made in taiwan and ini mask ada masuk tv punya. ada iklan. itu sebab mahal. 

aku dan qilah pandang each other dan gelak sepanjang2 kami turun escalator menuju ke parking. barang kat Malaysia mahal sebab dia masuk iklan kat tv ke???? ;)
aku gelak sebab tanya bahan apa yang dua guna sampai harga camtu. bukan ada brand pun. sekali dia jawab keluar iklan plak dah. hiks.

nota kaki : sebenarnya kalau kira-kira balik, tak la mahal pun mask tu. if bahagi sepuluh, baru harganya sekeping RM4.90. bila jual banyak tu rasa mahal. ahahaha

No comments: