Tuesday, January 5, 2010

a salute to year 2009


gila ini entry basi. nak salute kat tahun lepas selepas lima hari berlalu. aaaa pedulik hape kan???? :P
(sebenarnya dah taip lama dah. cuma tak publish dok dalam draft je!)

i spent few final days of 2009 in various places. port dickson, kuala lumpur, penang, ipoh, dan macam2 lagi.
and it was indeed one kind of a holiday that i will cherished for the rest of my life. Penang masih rock seperti biasa. bukan kerana adanya Hard Rock Hotel, tetapi sememangnya Penang memang syiok!

like always. Kayu Nasi Kandar is my first love (of makanan di Penang). dinner yang paling meletup semestinya Kapitan's. naan cheese, tandoori, chicken tikka masala and beriyani kambing. oh. not forgetting the mango shake. yummeh!

pirated dvds (of course Feringghi)!!!!!!!!! all and all cost me around RM70. cheap eh. hahaha.

window shopping was indeed a failure. bought 3 pieces of baby clothing for my dearie new niece, Zara Marissa and two plaids shirts for moi. its on Buy 1 Free 1 promotion. dinner (lagi) and 'memekak' session at Red Box@Gurney Plaza. serious lawak. the session was the craziest karaoke session i ever had in 2009. bab lagu Boom Boom Pow gua surrender k! the best song of the night went to Jay Sean's Down.

sempat crashed Puan Kopi's crib. thanks dear Aida. lain kali saya datang lagi. btw, you're glowing babe...suke!

and the moment i've been waiting for 26 years of my life. at last tahun 2009 baru dapat. Bukit Bendera! gila best. sejuk. damai. lotsa feelings that i can't put it into words k. go there and feel it yourself.

on New Year's Eve, i managed to enjoy the last sunset for the year 2009. with a bundle of hope and joy, i pray that my 2010 would be a lot better than my enjoyable 2009. like i told Mr. P, year 2009 (maybe) brings out the best of me as a person. i was (crazily) into my work, my life (2007 was a transition - private to public sector, enjoying my DPA life, 2008 was the adaption period and 2009 is ok). but i can be better this year. this 2010 will be great (i hope). thanks to all the people that involved in every memories made in 2009. i cherished every single one of you. yes, you, you and you too! lotsa hugs and lotsa kisses.

it's a journey. be it life, work, relationship etc.

with that, i salute my 2009!


Nota D(o)nut : i put up few pictures later k. tunggu je :)


10 comments:

zaha said...

hoyeah....dvd feringghi sudah maju ke alam blu-ray...terbaek!

tak penang la tak makan nasi kandaq beratuqq woo~!

mursapap said...

Pembelian CD di Penang adalah Heaven!!!! Dah la murah, banyak choice especially on the series issues and it costs RM4 each...

Best woooo

m.i.l.a. said...

pasni um bleyla soh ko beli dvd. so, bleyla ko g penang selalu;p

Lady said...

kalau p feringghi tapi tak beli dvd tak sah weyh! sebaik ko abehkan rm70 je~ kehkehkehkeh

kalau aku la nyanyi lagu boom boom pow tu, harus tegeliat lidah~

suhana azlin said...

wah bagus bagus semngat tahun baru utk menjadi pekerja yang berdedikasi kpd organisasi, syabas!

haha jgn jadi mcm aku weh,bile pikir pasal keje sungguh sungguh tak ada semangat(wpun lama lagi nak kene gi opis)...huhu...

swit@kon said...

zaha,

best gila kan. haih. camne la industri nak maju :P. eh tau tak kat BJ pun ada kedai2 dvd yang best. blu rays juga. harga masih RM4

swit@kon said...

mursapap,

yes. yes. and yes. belian itu lebih menarik jika tiada rush. oopssss. :)

swit@kon said...

m.i.l.a,

adakah ini bermakna ko nak suh aku g penang selalu dan tidak membenarkan um balik jb. hahaha. kawan2 dengar itu ye. sila kirim pada saya. :D

swit@kon said...

Lady,

aku rasa aku nyanyi Boom Boom Pow tu dah macam robot berbahasa melayu berlidah tersepit. hahahaha

swit@kon said...

suhana azlin,

blum la dedikasi macam nak rak. baru 5,6 hari kak oi. jom balik bukak kedai kek!