Monday, November 22, 2010

Food Review : Fullhouse Lifestyle Store & Cafe


last night i was craving for salmon. 
and i went to Fullhouse Lifestyle Store & Cafe in Jalan Yap Kwan Seng. 
Saw this kedai last weekend. So decided to give it a try last nite.

Mood semalam tidak bagus, so tiada gambar ye kawan2. 
Cik Mosi keluar semalam dan mengkongker diri. Hahaha. Tetiba salahkan orang lain. :p

berbalik kepada Fullhouse, ada few outlet yang dah dibuka di area Lembah Kelang.
jangan confuse dengan Garden Lifestyle Store & Cafe k. Sebab konsepnya hampir sama. Rumah cantik yang dipenuhi benda2 chomel dan cantik. Antara outlet2 yang ada adalah di Ara Damansara, Sunway Pyramid and Sunway Giza. 

So what i had? Tentulah salmon. Tengah tak tentu hala, sebab perut lapar, masih gigih order Smoked Salmon Sandwich dan air Sea Coconut. Dia order longan. 

imej ihsan Google Image *pinjam*

sedap ok! memang dapat menghilangkan craving salmon. kalau korang jenis adventure makan, boleh lah datang kat Fullhouse ni. suasana yang sangat cantik, aman damai. makanan ok. pada aku ok lah. taktau la korang camne. makanan adalah western fusion. nice. 

kalau bermnat nak celebrate birthday ke, anniversary..tempat ni memang sesuai. cantik dan intimate gitu. parking tak perlu risau. sebab jockey style. bagi je kunci kereta dan diorang akan tolong park kan. tak perlu risau. habis makan leh amik balik kereta. 

kat sini aku tepek few pictures yang diambil dari Fullhouse Facebook Page. enjoy!






cantik kan???
salmon pun sedap! yummeh. tapi tak puas. siapa suruh makan sambil mintak kena marah. kan ke kena makan dengan linangan air mata. boo hoo. aa biarlah. hahaha. sambil mengenyangkan perut, sambil belajar la kan. ampun, tak buat lagi.

so, kepada yang nak try makanan dan nak rasa lepak di sini, boleh la ke outlet Fullhouse, Jalan Yap Kwan Seng. senang nak carik. berhadapan dengan Old Town White Coffee dan Tony Roma's. Untuk memudahkan,  aku letak nombor telefon untuk korang buat reservation k!

Fullhouse @ Jln Yap Kwan Seng
Tel: 03-21646466

7 comments:

my-name-is-dk said...

neng yanti !!!

swit@kon said...

my-name-is-dk,

shadap!

adzsha said...

cantiknya tmpt tu..nnti balik nak try lah..kebetulan td my hubby ada bgtau ada member dia baru bukak restaurant kat jln yap kwan seng jgk n similar koncep rumah mcm tu..tp nama restaurant tu mcm lain je dia sebut..

haaa buat apa sampai kena marah tu?

reena said...

I pernah lalu je tempat ni tapi tak pernah try makan pun. Sedap eh? Nak try la. Dia specialty seafood ka? MAcam steak ke apa ada tak?

swit@kon said...

adzsha,

must go babe. taktau la rasa makanan lain camne. but my smoked salmon adalah sedap. try tau. bila balik?

kena marah sebab ngengade :P

swit@kon said...

reena,

mostly western reena. steak ada. soup. sandwiches. pasta. try la. pastu buat review steak plak eh? hehe

thesweetlittlecat said...

beb, halal erk? 1 of my fren kt jawi ckp susah nk ckp status dia.. mmg chantik, bl g sunway teringin nk msk..