Thursday, November 11, 2010

zaman dah berubah


last weekend, selain dari penuh dengan main game, saya berkesempatan melawat Puan Zuraida yang baru sahaja  menyambut kehadiran cahayamata pertama bersama Encik Basiq. Baby yang keluar dua minggu awal yang telah menyebabkan trip ke Jakarta Zurai terpaksa dibatalkan.

anyways, SG Girls sekarang dah menambah bilangan SG Girls Jr. First sekali  Rif Rafel, budak chumel anak Ina yang lahir pada bulan Februari yang lepas. Diikuti dengan Aqhil Naufal, anak Amirul (ye, Mirul masuk kategori SG Girls) yang lahir pada bulan Mei. Dan yang ke-3 ini lahir pada bulan Oktober anak kepada Zurai. 

Sahlah bahawa semua anak teruna ini bakal mendaftar masuk sekolah pada tahun yang sama (2017) dan mungkin juga di sekolah yang sama kalau semua orang duk di Sri Gombak! 

Lokasi perjumpaan adalah di rumah Puan Zuraida  lah. Kalau dulu, jumpa, masing-masing tanya pasal kerja, life semasa, ada boyfriend ke, bila nak kahwin....
Tapi last Saturday, inilah yang berlaku....





baru ada dua budak tengah lasak dan sorang tengah tido. tapi memang la kelakar. kelakar yang chumel. masing-masing busy ngan anak-anak. baru SG Girls. kalau kumpulkan 4 Gamma?? lagi pecah kot. hahaha. Tahun depan bakal menyaksikan dua lagi SG Girls bakal mendirikan rumahtangga. Yang nak mengandung plak, ada tiga orang lah. Has, Aini n Maria. Jeng! Jeng! Tambah lagi la SG Girls Jr. Best2!!!!

Anyways, tatkala entry ini ditulis, Rifqi Farouq (nama baby Zurai-dah official) dimasukkan kembali ke APSH kerana lung infection. sedih sangat. kita sama-sama doakan agar baby Zurai sihat dan akan didischarge tak lama lagi k. to Zurai and Basiq, hang in there. Tabahkan hati korang. Aku doakan semua ok. Insya Allah.


T___T





3 comments:

suhana azlin said...

ala..rindunyer bau baby...

adus...tak tahan betul kalau dgr newborn baby kena warded,rasa sedih even bukan anak sendiri. hope baby rifqi cepat2 la baik, aminnn...

Y@nty said...

Congratsss to new mom & dad!!! :D

My Love.. said...

comey plk anak aku yang sorang tu..hehehe..setakt ni baby dh kuar dari incubator..hopefully lagi 2 ari leh kuar la..basiq dh nak balik so kena dia sihat la baru senang ati bapak dia nnti..