Tuesday, November 2, 2010

re-cap

hai korang.
it's the second day of November. boy, it was fast kan?
tetiba tinggal lagi sebulan untuk ke bulan Disember dan pejam celik lagi sekali, dah 2011.

umur makin banyak. perangai? masih banyak perubahan boleh dibuat yantie!!!
berita-berita terkini sejak dua menjak ni memang banyak. semuanya melibatkan rakan-rakan dan family member.

pertama sekali, congrats buat Puan Zurai dan Encik Basiq sempena kelahiran putera tercinta pada 31 Oktober 2010. Zurai bersalin dua minggu awal. Awal Ahad pagi (jam 1.15 pagi) saya terima sms. Dia bersalin tanpa Basiq. Ye la, hubby di Brunei. Bukan di Sekinchan. Hehehe. Takpe babe, next baby ok! Baru je nak amik air selusuh, tengok2 dah terbersalin. Ahad itu, saya sempat menjenguk Zurai di Ampang Puteri Specialist Hospital (APSH). Chumel sungguh baby boy. Sebab teruja, i tak sempat amik gambar. Wiken ni la kot g jenguk and hantar present baby. So, another boy for SG Girls Jr. Kita ada Rafel (anak Ina), Aqil Naufal (anak Mirul) dan Faroq (baby Zurai-nama TBC).

tahun depan, dua orang ahli SG akan mendirikan masjid. sorang bakal bertunang new year dan nikahnya akhir bulan April. dan seorang lagi akan bernikah awal April. Erm. tinggallah saya dan Aze je. T___T. Email berkenaan dengan tema wedding2 tersebut dah pun diedarkan. Saya amik maklum je. Belum balas pun. :)

Geng!'s news...lama tak jumpa. Um dan Mila ada lagi lebih kurang 90 hari untuk menikah. Kami (Didi n i) dah plan nak pakai baju apa walaupun pengantin tak tetapkan apa2 warna. hihi. Max pulak bakal juga melangsungkan pertunangan dengan Khairun. Maybe Januari. so yang tinggal, saya dan Min. T___T.

merujuk pulak kepada entry di Melaka tempoh hari, Kak Long yang masuk hospital dah pun selamat balik ke rumah semalam. Agak teruk juga hinggakan ada tebukan kecil di leher. Tapi Alhamdulillah, semua dah ok, so kita doakan semua selamat je lah.

Weekend lepas saya berada di Melaka. Ahad pagi balik sini. Buat dua trip ke hospital iaitu ke APSH dan Hospital Selayang. Malam tu g makan kat Seoul Garden. wooooooooooo hooooooooooooo! Tapi tak banyak, sebab Seoul Garden Plaza Pantai adalah sedikit kepam. keluar dari kedai tu, bau melekat dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Hari ni kerja. Jumaat ni cuti. Weekend ni boring sikit kot. Hanya aktiviti attend wedding pada 6 November.

Ok. itu sahaja entry bosan hari ni.

1 comment:

My Love.. said...

tq for coming aunty atie..n d present nama tu TBC k..ejaan je salah kot.. :P