Tuesday, November 16, 2010

mabuk buku

i want to make a confession.
saya tidak jadi pergi ke Jakarta. dan saya rasa stress.
akibatnya pada hari Sabtu saya ke Big Bad Wolf Book Sale dan beli buku. Banyak la jugak.
the largest purchase to date. sebelum ni kalau ke Big Bad Wolf pun, cuma beli dua, tiga je. tapi semalam terbeli berbelas2. Hahaha. takpe kan? sebab last time saya beli buku adalah bulan Mei 2010 yang lalu iaitu The Carrie Diaries.


1. The Time Travelers Wife, Audrey Niffenegger - first time beli, sapa pinjam tah. lupa dan tak jumpa2. so semalam harga RM8, sebat je la.
2. Angel Uncovered, Katie Price
3. The Shadow of the Wind, Carlos Luiz Zafon
4. The Way Men Act, Elinor Lipman
5. Love in the Driest Season, Neely Tucker
6. Effective Innovation,
7. Love Letters of Great Women
8. Kisah Singapura - Memoir Lee Kuan Yew
9. The Way Forward, Dr. Mahathir Mohamad
10. A Bride's Little Miseries, Harriet Ziefert
11. Things A Women Should Know About Shoes, Karen Homer
12. Modern Manners: The Thinking Person's Guide to Social Graces, Thomas Farley


itu hasil belian pada hari Ahad. i buy what i like and when i found out that reviews for the books i bought was good, i'm totally satisfied! worth every single RM 102 i've spent!!! masih lagi terfikir2 sebenarnya pasal buku2 yang tertinggal di sana. serius! termimpi2 ok. sapa tanak beli kalau harganya bermain2 dalam range RM 5 - RM 15???!! oho! i love you Big Bad Wolf!!! peneman saya adalah Encik Ulat Buku <3 yang telah berjaya membeli sebanyak RM 253 pada hari pertama dan RM 177 pada hari ke-2. tahniah ;p


oh btw, saya dapat hadiah buku ni...in love with it! thanks dear <3 <3 <3


Kate Reardon - Top Tips For Girls
Real Advice from Real Women for Real Life
(so you don't have to learn everything the hard way)




i think i'm gonna mark my calendar every year WAJIB attend for this sale. hahaha
my previous Big Bad Wolf Book Sale trip are....

(i) Big Bad Wolf Book Sale at Section 13, PJ, May 2009 - Lin, remember the first time? Yang kau pegi ngan Kamal dan berhabis RM 200??
(ii) Big Bad Wolf Sale at Amcorp Mall, November 2009 - dengan Encik Ulat Buku juge



oh, BBW masih lagi on. sampai esok! so, sambil2 beraya tu, leh lari kejap-yang raya kat KL la. ;)






12 comments:

reena said...

Murahnyaaa! Tak tau pun pasal sale niii. My bf selalu ubeli kat Amcorp Mall. Pernah gak nampak orang jual buku murah2 tapi macam dia set up meja gitu2 je kat Tesco. Tak tau kedai dia kat mana.

swit@kon said...

reena,

kat amcorp tu all year round. tapi BBW adalah annual event babe. pegi la. sempat kot before balik Penang. ;)

cacah said...

ala... kenapa baru tahu.... huhuhu...

thesweetlittlecat said...

im so wanna go tomorrow! :)

cc said...

aaaaa...awat tak publish entry ni awal2? kalau tak..blh pegi :(

last week br mbeli belah buku jugak (ke novel? kekeke), ado dlm draft blm publish. kang i publish jgn kata i tiru entry u plak..tettttttt =P

dpt assignment drpd jaypeeA, review ilmiah on what were they thinking? by jeffrey pfeffer..tsskkk

swit@kon said...

cacah,

sori echah. patutnya orang tweet je kan???

swit@kon said...

thesweetlittlecat,

dipersilakan. selamat mengirai uang eh

swit@kon said...

cc,

sorry. macam cacah jugak. kalau i tau korang tatau, i dah tweet ok!!! hampun.

eh, chup. tidak tirulah. dipersilakan ;).

book review? apakah...ianya dah berlalu bagiku *muntah* :)

suhana azlin said...

hehe best kan? ingat lagi berhabis beli buku pastu x sempat nak baca pun huhu...dgn mya lagi dgn nak pindah lg masa tu..sudahnya buat penambah kotak simpan kt rumah mak hehe...

xpe nnt agak2 kalau x larat naka baca aku sedekah la kt 'library' mana2 =)

swit@kon said...

suhana azlin,

hahaha. kau sedekah kat library aku je ok babe? hehe

Mursapap said...

Weh, sekiranya sale in berjalan lagi, sila bagi tau semua org hokeh!! I just bought 4 books which is sooo much expensive than ur belasan book that cost RM102. Jeles hokeh.

Buku adalah kehidupan kan?

swit@kon said...

Mursapap,

sangat!!!!!!!!
and i feel so guilty now kalau masuk MPH, borders, popular dan pegang buku. hahahahaha. satu buku leh dapat 2 buku kat sale ni