Tuesday, August 10, 2010

1 Ramadhan 1431H


last year ada entry 1 Ramadhan 1430H. 

tahun ini pun ada. Alhamdulillah. syukur kerana masih diberi kesempatan olehNya untuk menunaikan ibadah puasa sekali lagi untuk tahun ke-27 aku hidup. (campur tolak dalam 22 tahun la dah puasa, start umur 5 tahun ;P) insya Allah sekejap lagi ada lah annoucement yang bakal dibuat untuk memaklumkan seluruh rakyat Malaysia akan mula berpuasa mulai esok, 11 Ogos 2010 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1431H. 

Ramadhan adalah bulan Islam paling saya sukai bukan hanya keberkatan yang dapat diperolehi dari bulan itu sendiri tapi kehidupan yang lebih tenang. banyak masa diperuntukkan dengan Mak terutamanya. bangun sahur, balik makan berbuka bersama. juga dengan Ayah. hari lain kami memang balik tak tentu masa, kadang2 tu balik rumah Mak dah tido pun. next day hanya dengar suara dia mengejut bangun pagi je.

Semoga tahun ni saya dapat lebih banyak pahala. Amiiiiin.
Ok, nak stop dah. Ready tuk g terawih plak.

Buat semua, family di Melaka, family Batu Caves, my SG Girls [Zurai, Maria, Aini, Azreena, Ina, Has], my Geng! [Didi, Min, Um, Lin, Cheche, Mila, Max, Ayol], my officemate(s), UTM-mates, seluruh rakyat Malaysia di Malaysia sendiri atau di luar negara [Kiki di Chennai, Sharila di Bangkok], umat islam di seluruh dunia, selamat menunaikan ibadah puasa di bulan ramadhan. semoga kita semua mendapat keberkatan dariNya. Insya Allah. Jangan baru sehari puasa dah pasang lagu raya k! :)

p/s: it is a month away from my 27th birthday. sayu bila mengingati umur dah makin naik ni. 



5 comments:

thesweetlittlecat said...

selamat berpuasa dear.. semoga dpt penuh keberkatan dr Yang Maha Esa..

my-name-is-dk said...

selamat pose...so jangan duk mengarut nk makan mcm2 yer...sebulan ni mmg waktu lunch tu kene mengaji ;)

swit@kon said...

thesweetlittlecat,

InsyaAllah. penuh berkat. penuh puasa cam tak kan la kan... :)

swit@kon said...

my-name-is-dk,

dali. petang ni i nak makan ikan bakar. air soya. kuih tepung pelita. murtabak.

my-name-is-dk said...

u makan sorang ke ? die ni mmg. nafsu membeli mengalah muni..makan nye tak..haha..ooh muni plk jd bahan