Monday, August 16, 2010

dah balik dah


salam.
hey peeps.
whaddup? ok ke? camne puasa korang?
weekend pun ok? relaks sikit kan..
me, had a loooong weekend.
ni baru balik dari mamak kembar, jumpa Yanty, hubby and lil' Haffiy.
cerita ni later!

started of on Friday nite. Our (Didi n I) Biskut Raya Projek kick-off last Friday with the first recipe choosen by me, Mama Carries. it is the first time for both of us. dua-dua pun tak pernah buat biskut ni. hahaha. we started a bit late due to Geng! berbuka session at Murni SS2 was dragged until 11pm. with a box of dutch lady coffee, i managed to stay awake until sahur. the last batch of our Mama Carries were in the oven at 4 fricking a.m. :P


Oh, sambil buat biskut, sempat lagi bake Oreo Cheesecake untuk bekalan Didi bawa buka puasa the next day. Power kan? Hahaha. Memandangkan ini kali pertama buat Mama Carries and i make up my own recipe from 3 different recipes. hahaha. seperti perbincangan dengan Lin, resepi paling banyak bahan tu yang menghasilkan biskut/outcome yang paling sedap. And turns out the cookies were great! cuma terdapat beberapa pertanyaan. Kalau korang pernah buat biskut Mama Carries, sila kongsi kan pendapat k! Selalunya biskut ni toppingnya warna putih (putih telur) tapi kami punya jadi garing dan bertukar ke warna coklat. Boleh bantu camne nak maintain warna putih and at the same time biskut kami masak dan garing. TQ in advance! Oh lupa, Eny was there witnessing our biskut raya projek, tapi dia mengantuk on the way. :)


After subuh, kami bantai tido. Kul 10 pagi saya terjaga hasil email yang masuk dari seberang dan Min call ajak g beli barang. Didi sambung sampai kul berapa tak sure. Tapi memang weng! Balik dari beli barang, saya sambung tido dan bangun kul 3 lebih. Terus mandi2 dan start buat donut. Yep. First attempt. Niat di hati nak buat donut yang cucuk kat lidi (munchkins donuts) tapi jadi pemalas dan guna penerap scone dan penutup botol mineral. Berbuka di rumah Min. Thanks Min for the daging masak kicap!!! Melepak sambil tengok Min dan Um buat cupcake. Balik dah kul 10 lebih terus tertido. Akibat keletihan, saya hanya terjaga jam 6.24 pagi. Tak sempat sahur. Mak ingat saya tido rumah Min so dia tak kejut! huhuhu.

Hari ni, hari relaks. tak sahur so sakit kepala. Dah plan nak buat bergedil dan bread pudding with custard sauce tapi Mak tak bagi. Dia kata lauk dah banyak sangat. So, sambung baring di bilik la. hahaha



Da ngantuk ni. Oklah. 
later k. take care everyone. Esok Monday blues. :(

nite2


6 comments:

suhana azlin said...

darling, aku dah check resepi2 lain depa suruh pakai api bawah je la...hehe cam best lak nak try buat jugak la nanti =)

swit@kon said...

suhana azlin,

wooooo. begitu kah?
ok. next batch (ye, kami akan buat batch satu lagi lin!) akan dibuat guna api bawah saja.

btw. ready ye, aku nak datang amik kau, mya dan oven! :P

suhana azlin said...

ok laling! hehe...

didi said...

yeay!!!
sesi menakutkan mya begins!!!!

(i need to make a collection of keychains sebesar mya spy mya jatuh chenta dgn aku dan terputusnya spell of the beauty mark on the chin!!!!)

hahahaha

swit@kon said...

didi,

tengok! ada ke sesi menakutkan. hampeh! :P

confirm la aku kesayangan Mya. :P

we'll see

Mrs.aisheiteru said...

donut tu sodap la! nak mama carey!