Wednesday, August 4, 2010

ultimate breakfast you desire

hey peeps. morning!
it's a wet morning eh? sejuk kan? malas betul nak bangun dan datang kerja. LOL!
driving to work this morning and listening to my favourite radio station Fly.fm.
Pagi Show [Phat Fabes, Nadia and Ben] are discussing about the ultimate breakfast that you desire.

i suddenly remembered the nasi lemak stall(s) in Sri Gombak (where i lived for a long time before moving out to Putrajaya). There were not one, not two but so many nasi lemak stalls just along Jalan Permai (SG-ians tau la ni), near to my house. Masa belum boleh drive, saya hanya jalan kaki je nak beli nasi lemak. Bila dah ada lesen, kekadang naik kereta kekadang naik motor. But most of the time hanya jalan kaki sahaja.

Ooooh. Nasi lemak stall makcik sebelah Kedai India (kedai yang jual newspaper dan jajan, kami panggil kedai india. hahaha) memang marveles. Selalunya saya akan beli nasi lemak dan dua ketul kuih. Satu kuih manis dan satu kuih pedas. Kadang2 kalau ada sambal ayam pun layan jugak. Sambal kerang dengan telur mata yang kuningnya tak berapa nak masak. aduh.....salivating hanya mengingatinya!

So, my ultimate breakfast adalah Nasi Lemak + Sambal Paru/Paru Goreng + Ikan Bilis Goreng Garing, 1 kuih pedas, 1 kuih manis. Dok bersila depan tv, makan nasi lemak panas. Heaven! Kat putrajaya ni takde stall. Rindu makanan stall! huhu. Yang ada cuma food court dan kedai mamak. Uhhh tapi hujan2 ni dapat roti telur bawang, nescafe C pasti layan! hahahaha.

So, what's your ultimate breakfast desire people???

3 comments:

adzsha said...

haaaaaa jgn cite nasi lemak sambal kerang paru grg sambal sotong ikan bilis goreng n telur mata..NAK!!!! pastu kena plak dgn teh tarik slurpsss..

Anonymous said...

maggie sup daging + air epal asam boi hehe..yummeh..

Mursapap said...

Fly Fm tu kan dok buat benda yg sama pasal BF tu berapa kali dah. Pastu tiap kali buat tu best lak tu. Geram tau.

Ultimate BF semestinya Nasi Lemak Sambal Sedap with Kacang Tanah yang banyak with Telur Mata yg masak tengah with optional paru/daging goreng pedas si Section 14 PJ. Alaaa.. tempat lepak makan tatkala kite ade course kat INTAN selama 6 bulan tu...
Best wooooo!!