Wednesday, August 25, 2010

berapa banyak lagu raya daaaa (dan duit raya free RM500)


hari ni, bukak je radio semasa nak ke pejabat terus dengar suara Faizal Ismail dan AG (Hot.fm). Dia kata hari ni dah hari ke-15 kita semua. umat Islam berpuasa. So kalau nak dihitung da pun separuh perjalanan dalam bulan Ramadhan ni. Ayat sambungan diorang ialah "so dah bolehlah pasang lagu raya!!!".

Tadi pulak masa lunch hour merayap dengan jiran sebelah ni ke Alamanda untuk membeli dan mencuci mata, dalam kereta terdengar seorang pendengar yang ditanya "berapa kerap nak dikeudarakan lagu raya dalam satu2 tempoh?". Jawab si pendengar/pentelefon "dalam satu jam tu nak la dengar 5,6 lagu". Haiyaaaa. Kakak! 5,6 lagu cuba kira kalau dah satu lagu 5,6 minit? tak ke hampir keseluruhan jam itu dipenuhi dengan lagu raya??? tolak campur iklan yang super banyak la kan...

So, korang dah start dengar lagu raya ke?Saya tak pasang satu pun lagi. Tengok la. Lagi 2 minggu ke kan...Baru aaa keterujaan itu melampau2 nak raya. Hahahaha. Skang ni dengar zikir dan alunan al-quran je. Radio pun sikit2 dengar selepas bosan dengan CD Tahajjud Cinta Siti Nurhaliza tu 15 kali pusing dah. Bukan apa, bagi bersih rohani skit. Lepas raya sok, bukak la balik Justin Bieber. :P

Tadi pulak baru balik attend meeting jamuan raya. Bincang pasal menu. Alahai...tak keruan saya dibuatnya...

Ahahahaha. Tetiba merapik di tengah hari.
Hari ni kirim kat Mak nasi beriani. mahu ayam dan acara timun. Wuwuwuwu.

Oh! Nasi Kandar Kayu.............. 

ok. dah habis bebel. bye.


* edited: Pegawai kerajaan dapat duit raya RM500. Alhamdulillah....(klik sini)


6 comments:

Isz, Elliz n Faleeq said...

sedapnyeeeeeeeee nasi kandar kayu...! Lauk campur, ayam rempah, sotong goreng... wow!!

swit@kon said...

Isz, Elliz n Faleeq,

kan??? sambal kering tu lagi aa. curah plak kuah hitam daging...

my-name-is-dk said...

alamak...i dengar je lagu JB...macam mana ? <<>>

swit@kon said...

my-name-is-dk,

baby...baby....baby...
ooo right...

u budak sekolah agama! :P

my-name-is-dk said...

tp i dengar lagu never say never jer...sbb sgt heart dengan jayden.... ;( sob sob..teringat bangkok...

tapi malas layan carlifornia girl u tuuu

My Love.. said...

sedapnya nasi kandar..aku lapor.. :P tanya mak ko..xnak jamu ke aku berbuka kat umah.hehehe..

yea yea..baby dpt duit raya la dari auntie yantie... :)