Monday, August 16, 2010

Food Review : Bubba Gump Shrimp Co.



My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."


Anyway, like I was sayin', shrimp is the fruit of the sea. You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Dey's uh, shrimp-kabobs, shrimp creole, shrimp gumbo. Pan fried, deep fried, stir-fried. There's pineapple shrimp, lemon shrimp, coconut shrimp, pepper shrimp, shrimp soup, shrimp stew, shrimp salad, shrimp and potatoes, shrimp burger, shrimp sandwich. That- that's about it.




Have you ever heard those quotes? yerp! those are from Forrest Gump movie. Ala yang cerita Tom Hanks jadi budak (sampai dewasa) namanya Forrest Gump. Dia cam ala2 wimpy la. Kaki takleh nak lurus sangat. Quote yang paling popular dalam cerita tu adalah "Run, Forrest, run". Ingat? huk, tak jugak? ok. baca kat sini dan sini. Trailer dia kat sini. :p


Ini adalah entry aktiviti yang telah lapuk ye. Mana taknya. Sesi makannya adalah pada malam sebelum Um Liyana bertunang. 3 minggu uols. satu minggu lagi hold, dah jadi sebulan. Oh, kena ingatkan (dah 3 para baru nak ingatkan) yang ini adalah entry bergambar yang penuh dengan makanan. Harap2 ia tak mengurangkan pahala puasa korang kalau korang baca entry ini di siang hari ok. Sila bertahan ;)


Sesi ini dijalankan atas perjanjian antara kami berdua. My treat to Didi was way before. Kat Sushi King je. And she asked me to pick the place, and the result is Bubba Gump. I know i promise someone to try Bubba Gump with him. Sorry la. Next time k. :) Yes, this is my first time makan di Bubba Gump dan Didi pulak untuk kesekian kalinya. Kali ke-400 kan Dids? LOL


we opted for Sunway Pyramid (SP) branch instead on The Curve. sebab nearer. adn yang berbezanya branch Bubba Gump di The Curve dan Sunway Pyramid ialah Bubba Gump SP adalah berada di luar bangunan SP itu sendiri. so cam comel je cinoni di luar.


and malam itu, saya merasmikan Q** 1010 yang masih berbau kedai. kitorang punya la pemalas nak cari parking (Jumaat malam ok, kereta banyak), kami park kereta guna valet je. hahahaha. tambah plak lapar gila. tak mahal pun. dalam RM10 kan dids? so bila dah sexcited terus masuk dalam dan pilih seat. booth penuh. so kitorang duduk kat tepi bar tu je. awek dalam gambar di bawah ni memang layan kami bagus punya. dari cari tempat hinggalah ke order makanan. 




alamak, nama dia apa eh. lupa. cik waiter sedang explain penggunaan signboard di atas meja. kalau kita nak apa2 service dari mereka, tunjukkan yang kaler merah tulis "Stop Forrest Stop". kalau takde apa2, just tunjukkan kaler biru "Run Forrest Run". saya suka sangat dengan waiter2 kat restoren camni. sangat helpful. sama jugak macam kat Tony Roma's, TGIF, Chillis, Manhattan Fish Market dan banyak lagi. Informative and very friendly. Tu belum masuk kalau celebrate birthday!



lepas order, kami cam-whoring sebentar. amik gambar dengan segala benda mak nenek yang ada atas meja. ada bucket, ping pong bat beverages menu dan lelain. dua-dua dah lapar. hahaha

 
my air (right) Jenny's Favourite - if i'm not mistaken and didi slurping her Run Forrest Run


  
afraid that we cannot finished everything we ordered, we played it safe that night by ordering a you-can-finish-it-off-without-feeling-guilty-or-bloated appertizer. Apa nama dia eh...erm..Cajun Shrimp, yerp! very nice. the shrimp? ooo la la..

 
manusia yang kelaparan apabila dapat makanan, dia akan endure perasaan itu dan makan dengan nikmatnya. termasuk la yours truly. dapat je Mama Gump's Lamb Rack (it's baby lamb rack ok) terus layan dengar nikmat. at first glance i was underestimate the size of then rack.but mind you, kalau perut kecik tak payah belagak ye. hahaha. memang tak habis. ada tinggal tiny bit of the daging pada rack terakhir, saya mengalah. 

di sebelah kanan adalah makanan didi.  Barbeque Beef Back Ribs with fries and a cute coleslaw.dia berjaya habis kan semua ok. trust me. she did.:P

kami settle down dengan menyandar di kerusi. berat perut untuk bangun dan berjalan. a very nice dinnerdate with Didi. hope we'll going for another one soon (after raya la kan). Hahaha. oh we didn't settled that nite with just the dinner. we had another Grande Caramel Frapp at Starbucks and head to Um's for her engagement preparation later. 



overall it was a very nice experience. with a very good service. superbly nice place and a good food, i recommend u to go and have the experience like me. bukan selalu pun. hihihi. ok. tu je. just go and try. i will put in the smell of the foods if i could, but cannot lar.


hahaha. ok then!
have fun dan selamat berpuasa. 


*sila keringkan airliur anda sebelum orang lain perasan. hahahaha







6 comments:

Y@nty said...

wow gile ko!
bukan stakat air liur ni ..perut pun da Singing lalala ni ...adeeehhh...=)

i like u!

sky said...

adeeehh.. lapo =)

swit@kon said...

Y@nty,

layan kan?

rindu!

swit@kon said...

sky,

bertahan!

didi said...

Cajjuuuunnn Shrimmmpppp!!!
Mahuuuuu!!!!!!

swit@kon said...

didi,

sluurrpppp. sedap kan?
:P