Monday, May 24, 2010

the cure

for your aching, blistered, tired feet from wearing your highest stiletto.
i know i had (a lot) of blistered marks and letupan2 berair akibat pemakaian high heel yang melampau
Yes, i'm no Carrie Bradshaw, and i still need ballet shoes occasionally and i do wear Crocs, super flat Crocs. :P. but i <3 my high heels. i can't live without em'!

anyways. i found the cure to my aching foot apabila terlalu lama memakai atau terlalu banyak berjalan guna 5 inch-heels. and now, let me reveal to you. the secret. hahaha cam poyo!
introducing....(drum rolls)......Footsie Roll!!! yeah yeah. u knew bout it? Footsie Roll ini asalnya dari Philippines kot (rasanya lah. sebab aku try google, itu je yang keluar). aku tak. aku baru je tahu. tahu dalam last year, hasil bloghop dan mencari ilmu tambahan. Banyak la jugak yang dah bercerita pasal footsie roll ni. source utama tentulah TongueInChic!!

and lucky me, ada satu belog kegemaran saya, Bagaholic ada sepasang. saiz S plak tu!
(thanks Ninie!!!) terus bayar dan pagi ni saya dapat! yeay!!!!! i love it. lepas ni, memang la akan berada dalam hangbag selalu. so, boleh lah pakai high heel kalau jenjalan. bila dah sakit kaki, boleh lah tukar ke my footsie roll!!! woot! woot!

the box. the flawless ugly feet (abaikan).
1. roll it 2. shove it in the bag 3. one extra bag for your heels

beza my 5-inch platform working shoes dengan footsie roll. 
*amazing*


awwww. so in love. <3!!!!
love my 5-inch heels. love my ballet flat. love shoes!!!!!!!!!!

6 comments:

thesweetlittlecat said...

beb ko pakai 5inches??? gila lah!!! dah ala2 model gitu.. aku plg tinggi pun 4, tu pun dah terkapai2.. 3 pun mak ai!!! aku salute ko lah!!!

p.s. brape footsie rool tu? hehehe

didi said...

beliau memakai 5 inci kerana saya masih lebih tinggi dari dia dengan heels 3 inci saya

lalalala

swit@kon said...

thesweetlittlecat,

the higher the shoes, the more confident i am.

aku ni clastrophobic la. nanti orang reramai aku rasa lemas.

swit@kon said...

didi,

pompuan NORMAL - diam!
aku bagi pavlova lagi mau?

wakakakakaka

khairabdullah said...

roll tu pakai camana?

swit@kon said...

khairabdullah,

macam pakai kasut. sarungkan sahaja seperti anda memakai ballet shoes. namapak tak gambar ai punya kaki cantek kat atas tu. :P