Thursday, May 13, 2010

dalam hati ada bunga







dalam hati ada bunga
bunga ada dalam taman.
niat di hati nak memetik bunga
adakah bunga dah disunting orang?

ewah. ahkon ni. petang-petang hujan petus (bahasa Melaka uols) ni merepek la plak.
haha. skang ni kan musim orang kahwin, tetiba rasa nak pantun meminang kau!

anyways. aku takde benda nak update, cuma nak upload beberapa gambar tantek hasil dari jenjalan beberapa lama yang tak lama tu. aku sker amik gambar bunga. sebab bunga kalerful. cantik. niat di hati nak print besar2 and letak kat rumah (bila ada rumah sendiri). tengoklah camne. mean while, saya mahu kongsi sama kamu ya!

  
Pokok Sepit Udang (Heliconia Psittacorum) dan 
koleksi flora di Felda Residence Sungai Klah, Sungkai. 
Perak


Teratai violet (nymphaeaceae) di Hotel Sukajadi, Bandung Indonesia *argh rindu!*
Pokok Sepit Udang (Heliconia Pendula) di Borneo Paradise Resort, Papar.

Mini Bunga Raya? (Hibiscus) di Felda Residence Sungai Klah, Sungkai. 
Perak


Teratai Putih di Felda Residence Sungai Klah, Sungkai. 
Perak

  tidak tahu (bunga spider????)


oklah. have a nice day tonight. kalau tengok badminton takmo terkejut2 ye!

bye.

xoxo

2 comments:

Lady said...

teratai purple tu macam mengingatkan aku kat satu lukisan ke gambar ntah.

.
.
.

tak ingat.

lawa la gambar bunga. aku dah lama tak snap gambar bunga~ kalau ko guna micro lense lagi smart ahh~ kan~

swit@kon said...

Lady,

hik. aku sker. susah nak jumpa kaler purple kuat macam tu. huhu rindu Bandung!!!!!

nak beli macro lens la. tapi dulu dah terbeli BB. hahaha