Wednesday, June 30, 2010

ATTENTION!!!!

saya memerlukan tiket Twilight Saga - Eclipse dengan kadar yang segera.
saya mahu dua tiket pada hari pembukaan selepas waktu bekerja.
saya prefer gold class. yang siap ada selimut tu. baru cam kaw2 kan?
bukan selalu. sebab nak tengok Edward Cullen la baru syiok kan lepak2 di sofa empuk.
today is THE day. Eclipse dah opening serata dunia KECUALI Malaysia.
tah apa2. kenapa lah semua nak kena seminggu lewat. benci gila!


anyhoooo. walaupun saya adalah excited nak tengok Robsten dan Taylor dan Dakota dan lelain tu, tapi hati ini jadi sayu bila mengenangkan satu lagi movie-adaptasi-novel kesayangan saya iaitu Harry Potter. Memang dah nak habis dah siri itu. Yang terakhir Harry Potter and The Deathly Hallow. Sedih lah plak. it going to be the end ok. Sejak the first book which i read masa form 4. (terima kasih Dzulhilmi Hamzah kerana bagi akak buku tu) sampai lah hari ni. saya dah pun berumur 27 tahun. the last movie will be separated to two parts. Mungkin sebab lama sangat dan production tanak banyak benda dipotong. Part 1 akan ditayangkan tahun ni dan part 2 akan ditayangkan pada tahun 2011. kalau umur panjang dan dimurahkan rezeki, insyaAllah dapt tengok lah kan. Kenapa saya suka Harry Potter lebih dari Twilight? Sebab saya membesar dengan Harry Potter, banyak penggunaan perkataan2 out-of-the-world seperti Muggle, Quidditch dan banyak lagi. Ooooo sedihnyeeeeeeeeee. oklah. jangan buang masa. jom tengok trailer Harry Potter and The Deathly Hallows Part 1. enjoy!!!!



terasa kah kesedihan korang???


p/s : balik ni nak g amik buku eclipse dan buku harry potter. baca!!!!

4 comments:

thesweetlittlecat said...

sedihkan HP dah nak habis.. bebudak tu pun dah besaq2 skang.. aritu aku tgk E! News, si Emma & Daniel siap nangis sebab terkenang kenangan doang dlm HP..

aku setuju Malaysia sllu lmbat kalo premier films... menyampah!!! manalah org tak pi donload yg haram kat intenet! aku tak sabar mahu tgk eclipse cuz aku tahu yg ni yg paling best!

Eny Yusof said...

Aku rasa aku je satu-satunya orang dalam dunia ni yang tak baca buku Harry Poter and Twilight and tak tengok movie for both book. Ok except for one; baru-baru ni tengok twilight yang pertama tu kat pc adik aku.

Ntah la kenapa aku tak berapa excited nak tengok. Dulu yang cerita hobbit-hobbit tu pun sama. Dah habis semua tengok barulah aku tengok. Itu pun tak semua.

Tapi cerita korea jangan. Dan-dan aku jatuh cinta.....

Xuriana said...

babe,

i pun prefer HP dari Twilight kot. Lagipun I rasa buku-buku HP lagi syok, Twilight macam slow sikit, hehe.

Sedihnya dah nak abis. Tapi sukahati because they are making 2 movies out of the last chapter. Because it would be sad if they crop the story short whereas every bit is very important. :)

ami wafa said...

aku suka both! tp aku lagi suka twilight. I think i've outgrown HP, walaupun satu masa dulu excited giler tunggu final installment of HP book - the deathly hallows.

sgt x sabar tunggu eclipse!!! aku dah half way abiskan buku tu utk kali ke-4. hehe...