Tuesday, June 15, 2010

Pencen dan Anugerah

hey peeps. sorry for neglecting this blog for a while.
my router was struck by lighting last Thursday (kot?) and the internet dah macam haram. tak boleh connect langsung. so i'm using my Blackberry as modem but this connection is wee bit slow.

semalam saya hanya ke office untuk hadir mesyuarat rowing sahaja. lepas mesyuarat jam 12 saya pecut ke KL, sempat beli baju raya (kaler green uols!) dengan Mak, settlekan KayDoubleYouEsPee saya, terus ke Maybank untuk cancel AutoDebit SI, lunching alone kat Pavilion and back in Putrajaya.

sambil2 memandu itu, sempatlah terima email2 dari pejabat dan personal mail. ada satu email tajuknya 'Anugerah Peminjam Buku Terbanyak Bulanan'. tidaklah mengambil pot kerana mengingatkan itu adalah email pemberitahuan general. Pagi ni masuk office, librarian call dan maklumkan bahawa saya pemenang anugerah tersebut. wakakakaka. gila lawak. i can feel that my face turns red while talking to her.  kerana apa? i loaned all five books kerana mahu menyiapkan assignment peeteekay. initially it was a tie between me and other person tapi memandangkan buku yang dipinjam oleh moi adalah buku ilmiah (read: ILMIAH), so i was the chosen one!

wakakaka masih kelakar lah.
nak sambung mengemas. bye!

12 comments:

ami wafa said...

tahniah!

pesanan penaja: don't text and drive.

swit@kon said...

ami wafa,

saya tidak texting while driving ye.
sebab itu tak perasan apa isi email tersebut.

thanks

my-name-is-dk said...

hahhhaa..mmg lawak di pagi hari la cite kamu itu....layan je buku yer ;)

Mursapap said...

Weh, pinjam 5 buku dah terima anugerah. Tahun depan pinjam buku ilmiah lagi tau. Dapat la pegang title tu 2 tahun berturut-turut!

Kewlness

Eny Yusof said...

Eh bestnya ada anugerah tu. Agak-agak aku bleh menang tak? Sebab macam banyak je pinjam buku. Hehehe...

swit@kon said...

my-name-is-dk,

ye. saya menjadi bahan lawak hari ni

swit@kon said...

Mursapap,

bulanan babe. bulanan. hahahaha

swit@kon said...

Eny Yusof,

aku memang lah suka membaca. tapi last month tu buku pinjam dengan banyak kerana nak siapkan assignment. hahah lawak!

nishashburn said...

kelakar! kelakar!

swit@kon said...

nishashburn,

kan? rezeki kot. :D

didi said...

See?
Got anugerah also wat......???!!

:)

sky said...

ape hadiahnye dapat anugerah tu? melawat ke bumi kapal keras kah? apakah...hehe..