Friday, June 18, 2010

SG Girls Countdown


semalam menonton movie adaptasi dari siri tv kegemaran saya Sex And The City. 
it really reminds me of single life is so yesterday and marriage is so in right now.
ye ke? sebab umur dah 27 kot??? tettttt

the movie??? super sad kot. like going to the movie alone. watching Big and Carrie oh-so-romantic-but-full-of-drama life. and hating the fact that the couple beside me was in the middle of pegang-memegang-seluk-menyeluk-raba-meraba situation. get a room!!! stupid lah! tak kahwin lagi tu. meroyan agaknya. (review SATC later k!)

ok. entry ini adalah menggambarkan situasi kehidupan, single dan meniti alam perkahwinan, saya dan SG Girls. kawan2. kalau kamu semua perasan, di kanan belog saya ini ada satu keping gambar yang mana iainya merupakan countdown kami, SG Girls (untuk settle down). diam tak diam. rupanya dari 7 orang (Yours Truly, Zurai, Maria, Aini, Azreena, Shazlina and Hasliza) dah tinggal 2 orang uols.

1. Pertunangan Ina (Shazlina) pada 26 Julai 2008. (ceritanya di sini)


2. Pertunangan Zuraida pada 8 Mac 2009 (ceritanya di sini)


3.  Pernikahan dan Persandingan Ina pada 30 & 31 Mei 2009 (ceritanya di sini dan sini)




4. Pernikahan dan persandingan Zurai pada 18 & 19 Disember 2009 (cerita di sini)





5. Pertunangan Has pada 28 Februari 2010 (cerita di sini)


6. Pertunangan Maria Arnida pada 12 Jun 2010 
    
Majlis ini berlangsung last weekend. Ala weekend yang saya super bz itu. So happy for her. Gambar tak berapa banyak. Gambar SG Girls dengan perempuan bertunang dengan Zurai. tunggu dia upload baru saya boleh buat entry rasmi. Buat masa ni, letak gambar dulu k.




Selepas ini adalah majlis pernikahan dan persandingan Has yang bakal berlangsung di Seri Gombak pada 31 Julai 2010. Saya tidak dapat hadir kerana akan ke luar negara pada waktu itu. 

Masuk bulan Syawal nanti, seorang lagi akan dirisik. Majlis pertunangan insya Allah akan berlangsung hujung tahun dan pernikahannya pada hujung 2011. Maria bakal dinikahkan dengan pasangan pilihannya pada Mac 2011. SG Girls Jr. yang kedua (selepas Rif Rafel) akan dibersalinkan oleh Zurai pada bulan November 2010 insyaAllah. Kami akan ke Jakarta masa tu. mintak2 baby dia tunggu kami balik!!!

Fuhh. bz kan? kena lah i standby baju meletop2 banyak2 kan.
so trip2 ke obersea akan dihabiskan dengan membeli kain yang super banyak. 
huahuahua.

And then there were two

Countdown SG Girls? Tinggallah kami berdua, yang masih solo, tinggal dengan parents dan belum sempat dirisik dan sebagainya.Saya dan Aze. Bilakah? Wallahualam bi shawab. Doa sahaja ye. Insya Allah, we'll be strong as ever. Maybe stronger dengan adanya pasangan (dan baby) masing2 yang sangat memahami. To Apek and Basiq, thanks!!


xoxo








4 comments:

My Love.. said...

blum lagi tggl bdua beb..aini xsabar la tu..
btw, aku beranak dl la sblm korg g jakarta tu...pantang2 pn aku g leh x? hahahaha

Lady said...

aik? keciknya dunia.. maria arnida tu kawan skolah aku jugak~ kihkihkih

swit@kon said...

My Love..

aku kira yang dah confirm je. hahaha. so tak rasmi tinggal dua la

swit@kon said...

Lady,

serius? masa kat MRSM Langkawi eh?