Tuesday, June 1, 2010

saya mengutuk serangan Israel terhadap kumpulan misi keamanan ke Gaza

since i regularly on my twitter *batuk* twitter freak *batuk* using my BB, i got a chance to follow few interesting people who keep on tweeting news from all over the world. One of the person that i admire most is Marina Mahathir [follow her @netraKL]. She will retweeted every current news, and i'm glad that i followed her because she keeps me updated!

Earlier this evening i saw a retweeted tweet by her. Read below:


saya memuji tweet itu kerana ya, memang benar.  ramai rakyat Malaysia yang aware dan terus-terusan mengutuk serangan tersebut. sama ada join group facebook, buat entry blog, tweets, buat memorandum dan sebagainya. tapi jangan hairan lah, ada juga yang langsung tidak ambil tahu tentang perkara ini. macam katak bawah tempurung, dunianya sempit dan bersikap tidak ambil tahu.

i'm so pissed by the fact that Israel tu ingat dia boleh buat semua benda dalam dunia ni sesuka hati je ke???
dah la cuba merampas tanah milik muslim dan sebagainya.

ok. saya tak pandai menulis apa2 berkenaan dengan senario ini. saya ada opinion, tapi saya tak reti nak menzahirkannya dalam bentuk penulisan. sama-sama kita doakan supaya kekejaman Israel ini akan berhenti. doakan keselamatan rakyat Malaysia yang menyertai misi keamanan itu.

for more info, join Twitter. u can get updates ASAP.
saya suka entry Tun di blog CheDet, entry Adni dan pelbagai sumber akhbar di laman web!

3 comments:

thesweetlittlecat said...

sy juga mengutuk israel.. dats y i banned McD for 2 yrs oredy now! i dun eat McD ok! dats my contribution.. i dun care wut people say about im not eating McD but as long as u kno where's McD come from then u'll realize... tak kisah lah org Malaysia cari rezeki ngan McD sekalipun!!!!

p.s. aku sgt emo dgn incident itu!!!! yahudi laknatullah... tak kisah lah racist pun tp mmg doang kaum yang dilaknat Allah!!! sebab aku terbaca bbrp artis terkenal malaysia tweet yg org malaysia racist cuz kita laknatkan Yahudi itu.. sungguh cetek dan tidak berilmu artis2 malaysia! :)

Mursapap said...

I passionately love this topic which is to hate the Laknatullah.
What is sad is that, not many have the same feeling as us. There are still Malaysian (muslims) who doesnt even know the issue at hand and when they know it, make a stoic face although they are muslim.

Sadder even when the muslims world itself hate the things that are happening and then back out in hating and condoning it instead.

Sedih.

Seriously, dunia akhir zaman.
Just look on the signs where hari makin dekat utk kiamat. Bila umat islam di Palestine terbela, it is NEAR people.

Dem those Israelis.

suhana azlin said...

sedih kan ad aorg islam x amik tau benda nih...

even kat aber.deen sini pun diorg buat perhimpunan mengutuk tindakan israel tuh..ye la, even diorg buat atas dasar perikemanusiaan bukan atas landasan agama still prihatin la jugak kan...

hmmm...bila dah duduk kt oversea ni kdg2 nampak mcm cara hidup diorang lagi menerapkan ciri keislaman dari org islam sendiri...sedih....