Wednesday, June 16, 2010

Restaurant Review : Sahara Tent

ok kengkawan.
memandangkan banyak nye entry saya tak siap2 dan aktiviti weekend lepas adalah sangat banyak, saya dengan ini memulakan dengan aktiviti pada Jumaat malam. pada mulanya Geng! telah plan untuk berjimba berjemaah, akan tetapi total perjimbaan hanyalah seramai empat orang iaitu saya, Dids, Um dan Mila. yang lain ada last minit  punya isu dan tidak dapat join. sesi makan ini adalah sebelum kami ke i-city!

Jumaat itu bermula dengan Summer Sneak Preview di Starbucks Alamanda bersama Didi. Best gila. brain freeze ok! Dids, nanti kita buat lagi k.

anyways. nak blog berkenaan dengan tempat makan paling baru di Alamanda iaitu Sahara Tent Restaurant. kedudukan restoran ini adalah bersebelahan dengan Old Town White Coffee. untuk sesiapa yang tidak berapa nak arif tentang Alamanda, kedudukan kedai ini aalah di sebelah north wing kalau tidak silap saya. sama wing dengan Parkson, Kenny Rogers, MPH dan lain1.

Ok. Sahara Tent ini adalah satu restoran makanan Arab/Turki dan yang sewaktu dengannya. Memang sedap. kalau dulu kena g Cyberjaya untuk ke Restoran Saba' tapi kali ni dah ada yang dekat iaitu Sahara Tent. It is indeed a kinda exclusive sebenarnya. Melihatkan kepada harga yang ditawarkan. Tidaklah boleh lepak hari2 kan? ok. jom ke gambar dan explanation akan dibuat semasa anda melihat gambar.

inilah sahara tent di Alamanda

interior yang best!

ini ke Sahara Tent????
(buat birthday Mya kat sini, siap ada Belly Dancer, ada berani Lin???)

kami dilayan oleh Lui. Arab yang cam Cina. ye ke? tah.

the food. 
we didn't order the cicah2 cam hummus tu semua. end up makan semua makanan kering2. 
look at my Lamb Rack (gambar bawah). kering kontang!
Mila makan apa ar? Lupa!!! 
Um makan Sahara Chicken (first picture). 
Didi makan Batchan ehhh tak Bathenjan. 
Gravy with fried eggplant, tomato, capsicum, potato, chicken, lamb chop dan lain2.
(gambar tengah2 yang macam masak asam)

overall?
ok lah. i still prefer Saba'.
Harga murah dan sedap. Tapi dengar cerita dah tak best jugak sebab chef kena tahan ngan Imigresen.
Takpelah. Kalau korang peminat makanan arab, sure suka! banyak lagi yang boleh dicuba k.
Selain dari Sahara Tent, Putrajaya dah ada satu lagi kedai arab di Presint Diplomatik. Namanya Al-Jazeera. itu kita cuba lain kali ye.

setakat itu dulu.
go and try.
have fun!!!!


Sahara Tent Restarant
Alamanda Shopping Centre
LG90, Ground Floor, Jalan Alamanda, Precint 1
Putrajaya, WP Putrajaya 62000
603- 8888 7310

9 comments:

suhana azlin said...

burthday mya? belly dancer?
naahhh...mau terjojol mata atuk dgn nenek2 mya nnt hehe...

besday mya adalah sgt simple, semua org borak2, byk belon, ada goodies comel dan super mahvelous buffet spread...

eheh, berangan besday anak kt kotak komen org pulak =P sori la yek...

mummy said...

Kat plaza masalam pon ade gak sahara tent. Ironically, situated opposite old town kopitiam.
So, how's i-city? Aku yang stay a few walks away from there pon tak pernah pegi.

misserra said...

huhu, kenapa gi alamanda semalam tak perasan ni... sudahnye lunch di Bayou..


kena gi try jugak ni...

babe, i've tried al jazeera. but to compare with saba, i think saba is the best for this area....

one good thing about al jazeera is excellent customer service. they're fast too.

Al-Scheira said...

huhu..i love sahara tent very much compare to saba and al-jazeera, my family have choosen their catering servces so many times n never dissapointed and there u find the truth taste of middle east food compare to al-jazeera and saba..but i'ld like to suggest u another lebanese/arabian/middle east restaurant which i think worth to try..Al-Rawsha..at Ampang.

i also hd reviewd bout tat restaurant in my blog..

swit@kon said...

suhana azlin,

yup. penari adalah 4 gadis CandyMan. hahahahaha

swit@kon said...

mummy,

i-city was ok. go to my entry on i-city kay. thanks for dropping by mummy!

swit@kon said...

misserra,

ada. dia nyuruk sikit. sebelah old town. sebab maybe baru lagi. i heard that al-jazerra tak sedap. mesti try la kot!

swit@kon said...

Al-Scheira,

i've planned to go to Al-Rawsha, but still plan.. maybe will be going there next week! can't wait!!!

Papa-NtiQ said...

hi swit@kon....kebetulan saya baru jer upload semalam gambar2 masa makan kat Sahara Tent ngan famili di cawangan Shah Alam.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan dan makan 100% hehe...takde topik lain..
Kalu tak keberatan register la sebagai follower blog saya ok TQ TQ TQ bebanyak