Tuesday, June 8, 2010

iPhone 4





akhirnya. keluar jugak the 4th Generation of iPhone. saya baru terima e-mel ini dalam inbox jam 10 pagi tadi.

apa yang paling dibanggakan adalah Apple telah berjaya membuat iPhone yang boleh mengaplikasikan kemudahan video call. video call adalah super cool k. berbanding guna IM bervideo. nak on komputer, dan bukak webcam. ala. rasanya memang dah terpikir awal2. tapi marketing strategi kan. what do you expect??? dengan dua kamera, depan dan belakang. memang melets!

Apple memang sedang mendahului teknologi lah sekarang ni. untuk telefon. smart phone. *buat ombak*
Kesian kepada orang2 yang dah beli iPhone 3GS. Rasanya tak sampai setahun kot gap antara 3GS dan iPhone 4. well...well. Padan muka kau Kicap!!! :P

Tapi percaya tak bila dah canggih sangat ni kadang2 menyusahkan? Contohnya dengan adanya aplikasi Google Latitude yang boleh diinstallkan dalam phone memasing, senang je kita nak track kat mana orang itu. adalah baik dan ada buruknya. Sama juga macam twitter dan facebook. Kalau orang2 yang memang suka update every single time kat mana dia berada, memanglah senang orang nak carik. dapat plak orang nak buat dajal dan sebagainya. :D. track bf, suami, bakal suami, tunang. Wakakakaka.

(video pengenalan iPhone 4 di sini).

iPhone 4 mempunyai skrin dengan resolusi tertinggi yang ada dalam handphone di pasaran buat masa ni.

Dalam masa yang sama, iPhone 4 gives you multitasking application. contohnya korang tengah main game, tapi nak balas sms, tak perlu lagi tutup game, g muka depan, masuk sms dan sebagainya.

lain? talktime yang bertambah 40% berbanding dengan iPhone lama kerana Apple telah membesarkan saiz bateri? wth. hahaha. tapi phone ini adalah phone yang super nipis. me likey. 

Lain-lain features, built in antenna, HD video recording, editing video application dan sebagainya. Dengan tagline This Changes Everything. Again. Yup. Apple is outdoing every single gadget di dunia ini. Ye, saya adalah pengguna tegar BeriHitam, tapi iPhone tetap di hati. Saya gemar games, aplikasi cute dan banyak benda yang dioffer oleh Apple iPhone tapi BeriHitam saya masih lagi istimewa dengan BBM dan free talktime 50hrs per month!!!!! :p. Produk Apple masih lagi 'seperti pertandingan beauty peagent. dia akan menang kerana kecantikannya. tapi tidak long lasting kerana akan ada yang lebih cantik dan best akan diperkenalkan'. :P

ok. itu je.
rasa cam nak beli. beli ke tak?
hahaha. lu pikirlah sendiri.

xoxo,
Minah Gadget!

p/s: sekarang Blackberry Bold 9700 versi putih sudah keluar. Hanya di Maxis. Siapa nak jawab?????? Ai nak satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. oh, nak tau pasal BB 9700 putih? klik advertisment bawah ni!




1 comment:

thesweetlittlecat said...

Sadis betul white berry baru klua.. Tp xpe, sy sdg mencari pink skin mcm ala2 paris hilton guna tu.. Hehehehe

IPhone baru ni sgt cantik n slim, mlm td die launching klua cnn.. Sianlah kwn2 aku yg baru je beli IP last weekends.. Hehehe

Dlm 2,3mo lg kua plak berry baru.. So fast lah!